Register
A password will be e-mailed to you.

Denne opskrift er med mange forskellige slags tilbehør, men det kan i princippet laves som man vil. Kødet fortjener ihvertfald noget lækkert tilbehør!

Opskrift til 4 personer

Rådyrhalsen

  • 1 rådyrhals
  • 2 løg
  • laurbærblade
  • tørrede enebær
  • 1 fennikel
  • 3dl portvin eller rødvin(tilsæt 2-3 tsk rørsukker hvis du bruger rødvin)

Hak løgene og fennikelen groft og læg det i bunden af en stegeso(jeg brugte en Römertopf). Brun rådyrhalsen af på en brandvarm pande i lidt olie. Læg nu kødet i stegesoen og hæld portvinen og krydderierne ved. Sæt stegesoen i ovnen ved 100gr i 8-9 timer. Kødet kan herefter plukkes af benene og væden fra stegesoen koges ind til der er 1 dl. Hæld stegeskyen over det plukkede kød og smag til med salt og peber.

Syltet majroe og glaskål

  • 2 majroer
  • 2 glaskål
  • 1 dl eddike
  • 100gr rørsukker

Kog eddiken sammen med sukkeret til det er opløst og hæld det over glaskålen og majroerne der er skåret i papirtynde skiver på en mandolin. Lad det trække på køl i mindst en time inden servering.

Kartoffelmos:

  • 6 store bagekartofler
  • 250gr smør
  • Havsalt

Bag kartoflerne til de er helt møre, og pres dem igennem en kartoffelpresse(eller brug et mosejern). Hæld smørret, der er smeltet, i og pisk/blend til mosen er helt glat. Smag til med havsalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj