Register
A password will be e-mailed to you.

Hvilke regler gælder for opsætning og udformning af en hochstand?

Bliv klar til bukkejagten med et skydetårn efter reglerne.

Der skelnes mellem to forskellige skydeplatforme. Det er hhv. skydetårne eller hochstande og skydestiger eller hochsitze. Forskellen på disse to skydeplatforme er, at skydetårne kan betragtes som en permanent opstillet konstruktion og skydestiger som en ikke-permanent og transportable konstruktion.

Kravene til en hochstand eller et skydetårn er at opsætning skal ske i en skov på mindst 0,5 ha, da der er tale om en mere permanent opstilling, idet en hochstand typisk ikke er flytbar. Hochstanden må endvidere ikke være beskæmmende for landskabet og derfor skal skydetårnet opstilles i en skovbevoksning eller et skovbryn. Dvs. at skydetårne ikke må placeres fritstående, som fx 2-3 m uden for skovbrynet (selvom udsynet bliver væsentligt forbedret) da skydetårnet dermed vil være synligt og beskæmmende for landskabet.

Hochstanden skal være fremstillet af træ eller stål med sider, som ikke måler mere end 110 cm i højden målt fra platformens gulv. Gulvet må maksimalt være 5 meter over terræn og have en størrelse på 2 m2. Skydetårnet må ikke være overdækket.

Skydetårnet skal være anbragt mindst 130 meter fra anden mands ejendom med mindre der er indgået en skriftlig aftale, som tillader opsætning tættere på. Hvis du lejer jagtretten, så sørg for at have en klar aftale og tilladelse med jagtudlejeren inden opsætning af skydetårnet. Dette vil være medvirkende til at undgå eventuelle uoverensstemmelser.

Du kan med fordel selv bygge en hochstand fremfor at købe en og du kan søge inspiration på linket her.

Her kan du finde og læse flere artikler om jagtloven.

Hochstand eller skydetårn i skovbryn

Husk du er altid velkommen til at spørge om emner vedrørende jagtloven eller starte en ny tråd i vores jagtforum.

2 Responses

  1. Martin

    hvis man har ansøgt sin nabo om lov til at sætte en stige i et træ og fået lov, men naboens nabo har skel c¨,) som ligger mindre end de 130 meter væk fra ansøgers skel, dog med en ejendom imellem, skal man så også ansøge tredje mand om lov til at sætte den op??
    Vi er nogen jagt kammerater der har debateret dette emne men ikke kunne finde konkret svar på det.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.