• Det er rigtigt at Harkila er populært blandt jægere, men ligeså mange eller flere, anvender andre produkter/mærker. Jeg er Sikker på din far bliver glad – uanset om det er det ene eller andet mærke – det er tanken der tæller og gaven kommer jo fra hans søn 🙂

  God jul!

 • Det er et lækkert bælte og en god julegave. Jeg har ikke set bedre patronbælter end Baron, men det ikke det samme som at der ikke findes 🙂 Der er ihvert fald mange billigere på markedet – både i læder og ikke læder.

  Bruger han patronbælte i dag? Grunden til at jeg spørger er at jeg ikke selv ser mange anvende patronbælter på jagterne.…[Læs mere]

 • Ikke lang tid, men mine 5 ting ville være:

  prammen
  jagtgevær/ammunition
  lokkefugle
  madpakke og kaffe
  telefon/sikkerhedsudstyr

  Men så kommer jeg sgu nok til side og fryse i prammen i underbukser, da der ikke blev plads til jagttøjet :-)

 • Det vigtigste er at side stille, helt stille og sørge for at falde ind med baggrunden, så du ikke sidder som en silhuet. Den ene camo type mener jeg kan være ligeså god som de andre.
  Sider du i en stige eller tårn er camo underordnet.

 • Det har jeg intet hørt om. Jeg tror din krudtmand mener jagtprøven til jagttegn. Denne ændres til at nye jægere også skal demonsterere, at de kan ramme med haglgeværet, før jagttegnet giver ret til at gå på jagt.

 • Jeg har ikke erfaring med de patroner. Bruger selv Wildgame hagl nr. 1, 2 eller 3 og gæssene falder ned. Det er et spørgsmål om skudafstanden er lille nok. Skyder ikke på afstande længere end 15 meter.

 • Jeg har ikke selv udsat agerhøns, men jeg vil tro, at man er nødt til at udsætte dem som kyllinger og passe dem, så de vender sig til området og dermed bliver der. Umiddelbart vil jeg tror, at hvis de udsættes tæt som voksne, vil de sikkert søge nemt og hurtigt væk fra området, med mindre biotoppen er 100% agerhøns perfekt.

  Dette er blot mit b…[Læs mere]

 • Jeg kender flere jægere som selv afliver deres jagthund ved skydning. Jeg ville aldig selv drømme om det. Dem jeg kender betragter mest deres hund som en brugsgenstand, hvor jeg ser min egen hund som værende mindst ligeså meget familiehund.

  Jeg tror ikke lovgivningen siger noget om dette, men kan forstille mig der et eller andet sted står, at d…[Læs mere]

 • Hej Kjeld,

  Først vil jeg sige at Mads kommer med rigtig mange god bud, men jeg er dog ikke hel enig

  Jeg antager du skal bruge halvautomaten til strand- og/eller havjagt, da den typisk anvendes der, som Mads også skriver?

  Jeg har gået på strand og havjagt i mange år – også med halvautomat – men har for flere år siden stillet den tilbage i…[Læs mere]

 • Hej Morten,

  Der er flere måder at samle lokkeænder på, men måden jeg går det og som virker for mig.

  Hvordan positionere lokkeænderne sig? Hvis mange af dem har halsen strækt/hovedet kigger op, så signalere det at anden er varsomt, så dem skal du ikke have 10 stk. af men et par stykker.

  Jeg ville dele dem op i to liner med hver 5 ænder, h…[Læs mere]

 • Jeg har heldigvis ferie i dagene op til påske, og de skal bruges på at efterse vores skydetårne og jagtstiger og gøre dem klar til bukkejagten.

  Vi gør ligeledes terrænet og områderne til- og foran stiger og tårne klar ved at fjerne løse grene der kan knække, buske, krat etc. som kan genere udsig og skud. Fjerner alt det grove da der sker mege…[Læs mere]