• Hej Jacob

  Ikke så vidt jeg ved…… Jeg arbejder selv ud fra Sorø på sjælland, men er da jævnligt i Sverige……. så hvem ved ? Gænseoveskridende vildtplejerådgivning……….

  John

 • Hej Jacob

  Der findes desværre ikke en patent løsning på dit problem, der findes et hav af forskellige padderokker, og endnu flere årsager til de tager overhånd.

  Mit bedste bud er at få en biolog til at kigge på problemet, og måske finde en løsning på en bedre balance i din sø.

  Hilsen

  John

 • Det er ikke forbudt at fodre sit vildt! Det er forbudt at lokke naboens vildt ind til sig, for at skyde! Det var det jeg mente.

  Det handler ikke kun om avls gener, men hvis du vil have en sund bestand af råvildt, skal der være dyr i alle aldre og køn. Det har intet med romantik at gøre, det handler om at man passer på sit råvildt, og det er bevis…[Læs mere]

 • Hej

  Du er ikke for sent ude til at støje, save m.m. det spiller ingen rolle overfor råvildtet, som er tilbage dagen eftyer, hvis de ellers er vant til at der er fred og ro.

  Det er dumt og direkte farligt at starte på fodring af råvildt lige nu! Det giver jo heller ingen mening, med mindre det er for at lokke nye til, og det er ulovligt.

  Du kla…[Læs mere]

 • Det er en dårlig ide at sætte agerhøns ud på sjælland, hvis du har for få agerhøns, er det biotopen du skal bruge penge på. Hvis de vilde ikke trives på dit revir, vil udsatte heller ike gøre det, og i værste fald vil de skubbe de vilde væk.

  På Sjælland er agerhøne bestanden så god at hvis du skaber de rette rammer for dem, vil de brede sig hurti…[Læs mere]

 • Vildtplejerådgiver svarede til emnet Ænder i forummet Jagt i Danmark 6 år siden

  michaelboon.pedersen sagde

  Blander du ikke tingene sammen John?

  Naturbeskyttelsesloven skriver ikke noget omkring udsætning. Der skal du ind i bekendtgørelsen for udsætning af vildt, jagtmåder og jagtredskaber.

  Naturbeskyttelsesloven siger, du ikke må ændre en tilstanden i en sø. Så har der ike været sat ænder ud før, kan det være svært at be…

  [Læs mere]

 • Hej

  Jeg ved ikke lige til kagen……. så kunne du jo plante lidt skovhinbær, og brombær kan også bruges.

  Hvis du sætter lidt slåeen, så kan du jo lave en snaps til kagerne!

  John

 • Hej Jacob

  Normalt regnes birk for at være et lystræ, altså et træ som lukker en del lys ned til bunden, måske de står meget tæt, og trænger til at blive tyndet lidt!

  Ellers er fjeldribs rigtig god til at gro i skygge, slåeen kan også tåle en del skygge-

  Som alternativ kan du også få bøg til at gro i halvskygge, og dem kan du klippe i den…[Læs mere]

 • Vildtplejerådgiver svarede til emnet Ænder i forummet Jagt i Danmark 6 år siden

  Begge dele….. Det er godt at have lidt dækning i den ene ende, og luft i den anden. Det er vigtigt at det er den ende som vender mod syd der er fri for træer og høje vækster, som skygger for solen.

  Jeg ser mange søer som er helt tilgroet med masser af træer, og ligger i konstant skygge, det ender som regel opå med et “plumrehul” som er fyldt me…[Læs mere]

 • Vildtplejerådgiver svarede til emnet Ænder i forummet Jagt i Danmark 6 år siden

  Hej Kristian

  Jeg kender ikke specifikt en bog om biotoper til ænder, men der står selvfølgeligt lidt i almene bøger om jagt.

  Det er god vildtpleje at sikre sig at vandhullet ikke gro helt til i pil og siv, altså sikre sig at en stor del af vandspejlet er åben. Æg og ællinger bliver forfulgt af krager og mink, så det er en god ide at opsætte…[Læs mere]

 • Hej Poul

  Her er et link hvor du kan se lidt priser. Husk at lægge noget til når det er meget små arealer der er tale om

  http://www.ustrup-agro.dk/index.html

  John

 • Hej igen

  Glemte lige at skrive at skarpt grus, til deres kråser skal der til. stabilgrus kan fint bruges, det gør at de udnytter fodret bedre. Detv er specielt vigtigt til udsatte ænder i tørvegrave og moser.

  John

 • Hej Rasmus

  Hvede til fasanerne er fint…… ænderne kan nok bedst lide byg, men de spiser altså også hveden.

  Krikænder kan desuden godt lide de fleste former for ukrudtsfrø og raps.

  det er naturligvis bedst at starte fodringen i efteråret, men med fasaner og ænder sker der ingen skade ved at begynde at fodre nu.

  Hilsen

  John

 • Det bedste tidspunkt for plantning er her i foråret i apri måned, eller alternativt til efteråret i oktober/november.

  Det er bedst at stikke spaden i jorden, og så trække spaden mod dig, så kan du liste planten ned bag spaden. Der vigtigt at alle rødder er nede i hullet, og at træde jorden godt til bagefter.

  John

 • Hej Jeppe

  Hvis en eng er omfattet af paragraf 3 i naturbeskyttelsesloven, må man ikke plante noget som helst, og det er de faktisk tit.

  Dunhammer er ikke så vidt jeg ved ikke føde for vildtet, men det giver jo god dækning…….. Det er faktisk tit i dunhammer og rørskove at Mikkel vælger at sove om dagen. Desuden er der mange fugle som ungler i…[Læs mere]

 • Hvis i vil så noget på arealer bliver i nok nød til at få det kørt over med en knuser, som smadrer alle grene og rødder, så i kan komme til at harve og evnt. sprøjte arealet, inden i sår. Der findes en frøblanding som hedder hjortemix, den indeholder flerårige planter, som tiltrækker hjortevildt, alternativt kan i bruge en blanding som hedder skov…[Læs mere]

 • Jov! Det er selvfølgeligt altid det bedste hvis man kan undgå kemikalier i naturplejen, men hvis der gammelt græs som har godt fat, er det næsten umuligt at få en rimelig succes med vildtagre.

  Hvis det er 1. årigt ukrudt er det meste jo godt for vildtet.

  Er der kvik græs er sprøjten ikke til at undgå det første år.

  John

 • Pil er godt på et vådt område! Du tager bare og klipper grene i 1-3 cm tykkelse fra andre pile, klip et stykke på 40 cm skråt af, og stik det halvt i jorden, så skulle de gro. Det skal gøres i marts/april.

  Når de er godt igang, kan du klippe dem, så bliver de tættere, og rådyrene elsker dem, desuden kan kronvildt godt lide at æde barken på d…[Læs mere]

 • Hej Peter,

  Rød snebær er nok den der er mest brugt af professionnelle jagt væsener, og den er rigtig god! Det er ikke en vi anbefaler af den simple årsag at det ikke er en hjemmehørende art i DK.

  Alternativer kan være:

  Fjeldribs, alle rosenarter, alm. sneær, brombær og slåen.

  Og som du har opdaget, kan du bruge bøg, eg, gran m.m., og så klippe…[Læs mere]

 • Hej Poul

  Det er vigtigt at jorden er godt forberedt, det sparer meget arbejde med ukrudt frem over, inten skal du harve jorden nogle gange i foråret, eller sprøjte det med Roundup, og efterfølgende pløje arealet.

  Det er bedst at lade en proff så det, fordi det skal dybt i jorden, og der skal kunstgødning i jorden med det samme.

  Bedste såtid…[Læs mere]

 • Hent mere