Registrer
Et kodeord vil blive e-mailet til dig.

Opskrifter

Blandt de vigtigste uskrevne etiske regler på jagtområdet er, at man jager for at nedlægge et bytte, der skal fungere som føde.
Der findes utroligt mange vildtopskrifter, og egentlig er det kun fantasien, der sætter grænser for opskrifter på vildt. Vildt er meget mere end flødesauce og waldorfsalat.
Har du en yndlingsopskrift? Del den med andre jægere her på siden, hvor du også selv kan finde inspiration.

  • Har du en god opskrift hvor der benyttes vildt, så del den endelig med alle os andre :)
    Udfyld blot felterne herunder og indsend din opskrift.
  • Her kan du beskrive ingrediens listen samt fremgangsmåden
  •  

Vildtpølse

Ingredienser 10 meter svine tarm 1 kg rådyr kød 1½ kg vildsvin/svinekød ½ kg røget spæk ½ kg koldrøget bacon 3 stk æbler 4 stk løg 2 stk mellem stærke chili 4 fed hvidløg 4 stk mellem store æg salt, ...

Norsk bævergryde

Norsk bævergryde til ca. 7 sultne jægere. Dag 1 2 kg Bæver kød 1 l brøk/lyst øl 40 g peber 20 g salt Tag bæverkødet og skær det ud i passende stykker,IKKE for småt, helst i kogestykker. Gnid salt og pe...

Krondyrpølse med tamarinsauce

Ingredienser og fremgangsmåde til fire personer Krondyrpølse 4 skiver krondyrinderlår ca. 10-15 cm 400 g krondyr inderlår fint hakket 100-200 g skiveskåret røget spæk 1-2 spsk. rød karry Inderlå...
article placeholder

Lene’s elgruller

Ingredienser til 6 personer 1 kg elg inderlår (andet reelt kød fra elgen kan sikkert også bruges) 1-2 pakker bacon i tynde skiver 1oo-150 g hvidløgsost 1 løg og en gulerod Vildtbouillon Piskefløde Evt ...
article placeholder

Fasansuppe

Fasansuppe til 4 personer 1 stk. fasan. 2 stk. porre.1 halv liter vand. salt og peber. kød og melboller. Skær porre i skiver og kog dem. Smid vandet væk. Kog fasanen helt mør og skær kødet i mmindre stykker. Brug kun suppen fra fasanen, og kom porren...
article placeholder

Lækker fløde fasan

Ingredienser 1 hel fasan ½ l fløde 1 pakke bacon i tern 2 pakker bacon i strimler Fremgangsmåde Tag en hel fasan og rens den godt tag så en stegegryde tag en pakke bacon i tern og brun i gryden mens...

Harerisotto

Hovedret til 4 personer 1 harekølle 250gr risottoris (Carnaroli) 100gr parmasanost 1 skalotteløg 2 dl hvidvin eller tør vermouth 1 løg 2 gulerødder 1 kvist timian 2 fed hvidløg 2 laurbærblade Fremgangsmåde Tilberedningen starter et ...

Arancini med hare

Denne ret kan i princippet laves med hvilken som helst type risotto, men denne er baseret på rester fra harerisottoen. Forret til 4 personer En rest af risotto Rasp 1 æg Olie til friturestegning ...
article placeholder

Konge Fasan

Ingredienser 1 hel fasan 1,5 løg 2-3 fed hvidløg 1 fasan hjerte 1 fasan lever passende mængde rødvin smør 2 tomater timian salt pepper bacon 1 ½ hønse boullion Fremgangsmåde Br...

Edderfugl med kartoffelmos og løgsauce

Hovedret til 2 personer Ingredienser 2 stk Ederfuglebrystfileter 500 gram Kartofler 3 store løg 1/4L fløde 100 gram smør Fremgangsmåde Kartoflerne koges til de godt møre, og moses med en kartoffelpresser eller moser. Smørret tilsættes lidt...

Langtidsbraiseret dyrekølle med confiterede svampe

Hovedret til 4-6 personer 1 dyrekølle 5-6 tørrede enebær 5-6 sorte peberkorn 1 tsk fennikelfrø 1 stort løg 2 store gulerødder 300 gr svampe (karljohan, champignon, portobello eller lign.) 500 gr smør Dyrekøllen trimmes for hinder og gnides...

Fasansylte med knækbrød og gremolata

Ingredienser (forret til 4 personer) 1 fasaner ca. 3dl hønsefond 4 blade husblas 2 spsk eddike 2 tsk havsalt (efter smag og ifht. Saltindholdet i fonden) 1 skalotteløg Skallen af 1 øko-citron ...

Dyrekølle fra råvildt

Dyrekølle af råvildt til 6 personer ca. 2 -2½ kg dyrekølle inkl. knogler 300 g bacon Salt Peber Sovs ½ liter mælk 4 - 8 spsk. mel ca. 80 g smør Salt Kulør Fløde/mælk Ribsgele Fremgangsmåde Gør køllen i stand ved at fjerne all...

Rilette af canadagås

Ingredienser (Appetizer/hors d'oeuvre til 6-8 personer) 400 gr brystfilet af Canadagås (ca. 2 stk) 1 L ande- eller gåsefedt Salt Sukker Hvidløg Timian 3-4 spsk portvin 4-5 skiver rugbrød 2 æ...

Farseret vildgås med perlebyg og rødbedepuré

Ingredienser (Hovedret til 4 personer): 400 gr brystfilet af Canadagås (ca. 2 stk) Farsen: 500gr hakket kalv og flæsk 1 æg 0,5dl piskefløde 2 skalotteløg, finthakkede 4-5 tørrede enebær 20gr tørrede svampe Salt Friskkværnet sort peber Cr...

Paneret krikand

Bittesmå panerede andelår og -bryster Filosofi Det der med sennep, rugmel og stegning… Det virker sammen med de fleste fugle, men aldrig så godt som med krikand. Krikanden er for lille til mange tilbedningsme...
article placeholder

Rensdyr eller moskusokse

Retten er til 4 personer Ingredienser og råvarer til en lækker vildtret. 800 g moskus- eller rensdyr kød. Det skal være reelt kød fra kølle eller ryg. (andet vildt kan også bruges). 100 g sortebær eller ...

Hare empanadas

Filosofi Når jeg laver en ragout som denne her, tænker jeg på den som en mellemting mellem fond og brasering. Se for eksempel også rådyrragout. Haren er undervurderet som spise. Den smager kraftigt - og godt - af vildt, og hvis kokken har gjort sig den ule...
article placeholder

Marineret ederfuglebryst

Ingredienser til 4 personer: 4 stk. edderfuglebryst 150 gram røget bacon i tern 1 stort løg, grovhakket 250 gram champignon Smør og olie Fløde Evt. lidt fond eller bouillon Lidt maizena Citr...

Vildtopskrift af rådyrhals

Vildtret af rådyr hals Det er ikke alle som anvender kødet fra rådyrets hals, men det smager godt og det er endda nemt at lave en godt vildtret af rådyrhalsen med hjemmelavet pasta. Sådan tilberedes en utra...