Register
A password will be e-mailed to you.

Denne artikel indeholder annoncer

Da det nu er tilladt at anvende natsigte til regulering af invasive arter såsom mårhund, vildsvin m.v. som primært er nataktive, vil det forbedre chancerne betydeligt hvis man investerer i et natsigte eller natkikkert (hvor natsigte ikke er tilladt). Der er flere typer af natkikkerter -sigte som jeg skal komme nærmere ind på i denne artikel.

Jægernes Magasin har i samarbejde med udstyrs- og jagtekspert Anders Langhorn lavet en test af natkikkerter/termiske kikkerter/natsigtekikkerter/night vision. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Natkikkert Test: Top 5 Bedste Natsigtekikkerter

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

1. Pard NV008A Digital Natkikkert


Pard NV008 Plus LRF Digital Natkikkert

Bedste natkikkert

Pris: 5.799 DKK

Vinderen i kategorien bedste allround natsigte er Pard NV008A. Her får du et allround moderne natsigte med mange anvendelige funktioner til en rimelig pris.

Fordele

  • Kontinuerlig afstandsmåling til 600 m 
  • Rækkevidde op til 250 m
  • Videooptager
  • 5 forskellige valgfrie sigtemidler
  • 5 forskellige indskydning profiler

Ulemper

  • Lidt specielt batteri

2. Pard NV007A Natsigtekikkert


Pard NV007 Natsigtekikkert

Bedste billige natsigtekikkert

Pris: 2.899 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige natkikkert er Pard NV007A. God natkikkert til en overkommelig pris. Den er knapt så avanceret som Pard NV008A, men bestemt anvendelig til jagt – specielt hvis man ikke går på natjagt hele tiden.

Fordele

  • Digital kikkert som kan bruges både nat og dag
  • Let, kun 250 g
  • Er til montage på eksisterende optik
  • Billig

Ulemper

  • Kan ikke monteres på kikkerter større end 46 mm

3. Pulsar Digex C50 Natkikkert


Pulsar Digex N455 (Natsigte) natkikkert

Bedste premium natkikkert

Pris: 10.499 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium natkikkert er Pulsar Digex C50. Her er et natsigte for jægeren som ikke går på kompromis med kvaliteten. Man får her top kvalitet med knivskarpe og detaljerede billeder. Kan anvendes både som spotter eller monteres på et almindeligt kikkertsigte. Den viser vildt helt ud til 0.5 km afstand om natten.

Fordele

  • Kan bruges både som spotter og i forlængelse af almindelig riffelkikkert
  • Kan spotte vildt ud til 500 m, identificere ud til 550 m
  • Billedoptimering giver fantastisk klare og detaljerede billeder
  • Bluetooth muliggør kontrol via telefonen

Ulemper

  • Lidt tung
  • Dyr

4. Pulsar Helion 2 XQ38F


Bedste natkikkert med langt sigte

Pris: 17.629 DKK

Pulsar Helion 2 XQ38F er en fremragende natkikkert, som med sin testpris vinder med sin langsigtet observation. Denne termiske kikkert brillerer med sin kombination af høj opløsning og følsomme sensorer, hvilket tillader dig at se igennem mørket med overraskende klarhed og detalje for øje. Den robuste konstruktion og brugervenlige interface sikrer en jævn og pålidelig brugsoplevelse under natlige jagt- eller observationsforhold. Med effektive zoom-funktioner og integreret videooptager er Pulsar Helion 2 XQ38F et imponerende redskab for den seriøse natobservatør.

Fordele

  • Høj billedkvalitet
  • Langvarig batterilevetid
  • Indbygget videooptager

Ulemper

  • Høj pris

5. Swarovski TM 35


Bedste avanceret natkikkert

Pris: 27.200 DKK

Swarovski TM 35 jagtkikkerten er en imponerende optisk natkikkert. Den leverer enestående klarhed og skarphed selv i svagt lys takket være det højkontrasterende optiske system og robuste konstruktion. Med sin kompakte størrelse og lette vægt er kikkerten nem at håndtere og transportere på lange jagtture. Det intuitive design og den præcisionsforstærkende teknologi gør den til en pålidelig partner for enhver seriøs jæger.

Fordele

  • Uovertruffen optisk ydelse
  • Kompakt og let at håndtere
  • Robust konstruktion sikrer lang levetid

Ulemper

  • Høj pris kan være et indgangsbarriere for nogle købere

Læs vores overordnede test af jagtkikkerter.

Guide til natkikkert

Hvad er en natkikkert?

Du har sikkert set militær film hvor specialstyrker sniger sig gennem natten og ser omgivelserne i et grønligt skær. Natkikkerter opsamler og forstærker den infrarøde udstråling fra objekter, måne og stjerner som derved tillader dig at se i mørke. Nogle natkikkerter kombinerer lysforstærkningen med infrarødt lys, hvilket er usynligt for det menneskelige og vildtets øjne, men fremtræder i natkikkerten som om man belyser målet med en kraftig lygte. De dyrere natkikkerter har behov for mindre ekstra infrarødt lys end de billigere typer.  

Du vil ofte se natkikkerter benævnt generation 1, 2, 3 eller 4. En generation 1 natkikkert vil være billigst og prisen vil stige for hvert skifte i generation. Man får til gengæld større skarphed, længere rækkevidde med mindre behov for omgivende lys til rådighed, længere batterilevetid og længere levetid for selve natkikkerten. De bedste natkikkerter vil typisk være 4. generation eller de bedste 2. eller 3.  generations natkikkerter. 

Digitale natkikkerter er nu også udviklet og er de mest anvendte i dag. Modsat de traditionelle natkikkerter har de ikke et lysforstærkerrør, men opsamler omgivende lys gennem et objektiv og en sensor tilsvarende den man finder i digitale kameraer. Billedet forstærkes digitalt og sendes til en LCD skærm. Digitale natkikkerter vil typisk have sort/hvid billedgengivelse i stedet for grøn/sort i de traditionelle typer. Digitale natkikkerter er normalt billigere og kan også anvendes om dagen. 

Ud over lysforstærkende natkikkerter kan man også få termiske natkikkerter. Modsat de lysforstærkende  typer virker de ikke ved lysforstærkning og optisk gengivelse af omgivelserne, men detektere forskellene i varmeudstråling fra omgivelserne og er dermed i stand til at lave et digitalt billede af omgivelserne. De fås med forskellige farvegengivelser som f.eks. hvid for varme eller sort for varme eller i rødlige og gule nuancer. 

Hvis det termiske sigte gengiver hvidt for varme, vil vildt fremstå i grå nuancer, mens køligere objekter vil fremstå mørkere. På en kølig nat vil græs og anden vegetation fremstå mørkt, mens varmblodige dyr vil lyse op som hvidt på en mørk baggrund.  

Hvorfor skal jeg købe et natsigte?

Der er 3 anvendelsesområder for natsigte. Nemlig jagt, militær og politi. I relation til jagt, kan du ikke forvente at være i stand til at skyde på større afstande med et 1. generation natsigte. Du skal op i de sidste modeller af 1. generation (generation 1+) eller 2. generation for at opnå tilstrækkelig rækkevidde og billedkvalitet til jagtbrug. Med de bedste 2. generation natsigte opnår du længere rækkevidde og detaljeringsgrad som kan udnytte forstørrelse i optikken som gør dig i stand til at se detaljer og udvælge det rette dyr. Her er du til gengæld også rigtig godt hjulpet i forbindelse med regulering af invasive arter eller natjagt hvor dette er tilladt med brug af natsigte. 

Det er endvidere blevet mere populært med natlige skydekonkurrencer med anvendelse af natsigte. Du behøver ikke et dyrt natsigte for at deltage, men for at vinde vil du behøve et natsigte i den bedre ende af 2. generation eller et 3. generation  natsigte. 

Det giver næsten sig selv, at et termiske natsigte ikke vil være velegnet til skydning på pap da det ikke vil have temperaturforskel fra omgivelserne. 

Night vision vs. termisk kikkert

Med et 2. eller 3. generation natsigte er man rigtig godt hjulpet under natjagt eller regulering. De har dog deres begrænsninger da de ikke kan se gennem tåge eller tæt vegetation. Termiske sigter bruger ikke det infrarøde lys til at danne et billede af omgivelserne, men forskellene i temperatur. Varmblodede dyr kan derfor ikke gemme sig i vegetation eller tåge for et termisk sigte. Rækkevidden er endvidere meget længere for denne type, da bedste kan detektere temperaturforskelle ud til 2,000 m. Ulempen er dog prisen som er meget højere end for et traditionelt natsigte.  

Hvilken natsigtekikkert skal jeg vælge?

Som allerede nævnt, bør du kigge efter minimum en 2. generation natkikkert. Alternativt, vil du heller ikke fortryde en af de digitale modeller som også er prismæssigt tilgængelige. Som et lidt dyrere alternativt kan du gå efter en af de termiske modeller som er specifikt lavet til jagtbrug. 

Dernæst, skal du vælge en af de mest holdbare modeller. De er alle relativt dyre og du ønsker ikke at din nye natkikkert går i stykker.

Når du er på jagt ønsker du ikke at blive forsinket af kompliceret betjening som nogle natkikkerter har. Du har ingen tid at spilde på kompliceret betjening og du skal være i stand til at bruge den i løbet af få sekunder. 

For natsigte til montering på en riffel, er det vigtigt at montagen er kompatibelt med andre kikkertmontager, så man uden problemer kan skifte mellem natsigte og din normale optik til brug om dagen.

Da du sikkert også ønsker at bruge din riffel til jagt om dagen, er det en god ide at købe aftagelige montager til din natkikkert så du hurtigt og uden ekstra indskydning kan skifte mellem natsigte og almindelige riffelkikkerter. Det kan f.eks. opnås hvis du monterer en Picatinny rail på riflen. 

Du skal også være opmærksom på rækkevidden for natkikkerten. Du kan regne med en maksimal rækkevidde på ca. 200 m for et 2. generation natsigte. Som allerede nævnt vil man få meget større rækkevidde med et termisk sigte. 

Lysfølsomheden har naturligvis også indflydelse på valget af natkikkert. Hvis du ønsker at jage i områder hvor det er fuldstændigt mørkt skal du nok kigge efter 3. eller 4. generation kikkerter, men er der hjælp fra månen kan man godt nøjes med 2. generations sigte. Igen vil de termiske modeller have en fordel ved jagt i fuldstændig mørke. 

Dernæst skal du overveje hvilken form for batteri passer dig bedst. Normalt vil et enkelt lithium CR123A eller 1 eller mere almindeligt 2 AA batterier. Afhængig af hvor meget du vil spendere på batterier skal du vælge den type der holde længst til prisen. Hvis natkikkerten anvender et af de mere sjældne batterier som sikkert også er ret dyre, er rådet, at holde sig fra den type.

Kombinér natkikkert med en lysstærk riffelkikkert

I nogle områder er der ikke tilladt at anvende natsigte til montering på en riffel. Her vil det dog typisk være tilladt at anvende lysforstærkende eller termisk natkikkert til at spotte vildtet. Det vil give dig fordelen af at være i stand til at identificere vildt på længere afstand og udvælge det rette dyr til afskydning. Når vildtet kommer tæt nok på til at du udnytte din lysstærke kikkert med belyst trådkors kan du skifte til riflen og nedlægge dyret. Hvis vildtet ikke lægger sig på stedet og løber, vil du have en kæmpe fordel hvis du har en termisk spotter som let kan fortælle dig hvor vildtet faldt. 

Vedligeholdelse af natkikkert

Du bør vedligeholde din natkikkert på samme måde som du vedligeholder din normale riffelkikkert. Det vil sige, at du bør rengøre overfladen undtaget linserne med en fugtig klud. Fjern natkikkerten eller beskyt den hvis rengør riflen da den kan skades af opløsningsmidler eller olie. Støv på linserne bør børstes af med en linsepen. Sidder der noget støv som er ekstra genstridigt, kan du trække børsterne i linsepennen lidt tilbage så de bliver stivere. Sørg for at komme helt ud i kanterne af linserne. Når al støv er fjernet kan du tørre linserne over med en svamp eller microfiber klud beregnet til linser. Sørg for at der ikke er opløsningsmidler eller olie på svamp eller microfiberklud. Sker der noget med elektronikken, skal den sendes ind til leverandøren. 

Valg af natkikkert

Typer

Generation 1

Generation 1 natkikkerter blev udviklet i 1940-erne blev anvendt militært under Korea og Vietnam krigene. De har dog brug for en hel del omgivende lys for at virke og er stort set ubrugelige uden infrarød ekstralys. De senere versioner benævnes generation 1+ og de er væsentlig bedre end de første. Generation 1+ er det minimale der forsvarligt kan anvendes til jagtlige formål

Generation 2

Generation 2 har store fordele sammenlignet med generation 1. Ikke alene har meget bedre billedgengivelse, de har også væsentligt længere rækkevidde. Derudover er de væsentligt mindre end generation 1 og under rimelige lysforhold eller i kombination med infrarød lygte er de tilpas klare til at man kan se og genkende detaljer. Generation 2 er helt tilstrækkelige til jagtligt brug. Hvis man går skridtet videre til generation 2+, bevæger vi os ind i det militære segment. 

Generation 3

Her tager vi igen et væsentligt skridt opad. Der er anvendt andre materialer i forstærkerrøret som væsentligt forbedrer billedkvaliteten med højere opløsning. Dette er natoptik som anvendes militært. De har så god opløsning af man ved korrekt justering vil være i stand til læse selv mindre tekst. Generation 3 behøver også væsentligt mindre omgivende lys for at virke tilfredsstillende. 

Generation 4

Generation 4 er den seneste generation af lysforstærkende natkikkerter. De er meget dyre men sindssygt klare. Ændring af materialer gør at de er mindst 20% mere klare end generation 3. Optikken fjerner næsten al støj fra billedet og leverer krystalklare billeder. Ulemperne er at de har kortere levetid og meget høj pris.   

Digitale natkikkerter

Digitale natkikkerter virker i princippet som de lysforstærkende modeller. Dog med den forskel at lyset bliver forstærket digitalt, konvertere det et billede og viser dette på en LCD skærm. De har normalt et godt relativt klart billede som kan sammenlignes med generation 1+, men de har begrænset rækkevidde. De har til gengæld længere batterilevetid, lavere vægt og mange vil være i stand til at optage billeder eller film. 

Termiske natkikkerter

Termiske natkikkerter anvender som nævnt ikke lys til at generere et billede, men måler forskellene i temperaturen i omgivelserne. De bedste kan detektere forskelle i temperatur helt ud til 2,000 m. De kan endvidere se gennem tåge og højt græs. Ulempen er prisen.

Materialer

Selve produktionsprocessen for at lave lysforstærkende natkikkerter involvere mere end 400 forskellige trin. De indvendige lysforstærkende dele er primært lavet af extruderet glas som laves i en kompliceret proces, elektronik, fosfor belagt okular m.v. Udvendigt er selve huset primært lavet af plast materiale som evt. kan være belagt med gummi eller som øjestykket lavet af gummi. Selve linserne er meget lig dem vi kender fra almindelige kikkerter, kameraer m.v.  

Forstørrelse og linsediameter

Natkikkerter fås med flere forstørrelsesgrader f.eks. fra 2.5 – 20 gange forstørrelse, men udvalget er stort. Det mest almindelige er 3 – 5 gange. For digitale natkikkerter er forstørrelsesgraden typisk lavere f.eks. 1 – 4 gange som svarer meget godt til den kortere rækkevidde for disse typer. Tilsvarende variationer gælder også for linsediameter. Typiske størrelser vil være 40 – 50 mm. 

Field of View (FOV)

Angivelse af field of view (FOV) refererer til synsfeltet på 100 m eller 100 yards. Hvis en kikkert er 7 m vil man altså have et synsfelt på 7 m på den angivne afstand. Et bredt synsfelt er vigtigt hvis man skyder til vildt i bevægelse. Det er naturligvis også lettere at finde målet i kikkerten hvis synsfeltet er større. For termiske natkikkerter vil synsfeltet være direkte proportionalt med linsediameteren.

Detektions Afstand

Detektions afstand er den afstand hvor du er i stand til at detektere vildt. Detektions afstanden må dog ikke blandes sammen med identifikations afstanden, som er den afstand hvor du sikkert kan identificere et stykke vildt. Det er den sidste afstand som er anvendelig i forbindelse med jagt. 

Retikel

Retikel, som vi normalt også kalder for sigtemiddel kan for de fleste typer af natsigte leveres i flere forskellige udgaver. Det kan være som duplex, rødpunkt eller lignende. De digitale typer af natsigte tillader ofte at man selv kan skifte mellem forskellige typer sigtemiddel. 

Batterilevetid

Batterilevetiden refererer til hvor længe et bestemt batteri kan forventes at holde og holde natkikkerten i drift. De bedste batterilevetider er op til ca. 60 timer mens dem der anvender AA batterier normalt ikke holde længere end 20 – 40 timer. 

Hvis man er nødt til at bruge infrarødt lys for at se, holde batterierne kortere tid. Den infrarøde lyskilde bruger meget energi og hvis den er tændt hele tiden holder batterierne ikke mere end nogle få timer. 

Funktioner og teknologi

Natkikkerter og -sigte er jo som udgangspunkt spækket med elektronik. Det gør at de har et væld af funktioner. Her kan f.eks. nævnes at ud over den normale optiske forstørrelsesgrad, vil man typisk også være i stand til at lave digital forstørrelse af billedet. Herudover valgfri ændring af sigtemiddel. Der er modeller som indeholder op til 10 forskellige sigtemidler man kan vælge frit mellem. Mange har også mulighed for at tage billeder evt. med ekstra blitz funktion, eller video. Disse har normalt indgang til micro sd kort til lagring af video og billeder. 

Du vil normalt finde følgende knapper/funktioner på et digitalt natsigte: zoom funktion, video optage funktion, tænd og sluk for infrarødt lys, tænd og sluk knap for hele enheden, afstandsmåler, justering / fokusering af billedet, batteriindikator m.v.

Generelt er natkikkerter vandtætte eller i det mindste regntætte. Man bør se efter at tæthedsklassen minimum er IP55 eller højere. Mange natkikkerter og -sigter har også indbygget laser afstandsmåler som er meget handy i mørket. Som tidligere nævnt mister man dybdeskarpheden ved natkikkerter, hvilket gør det vanskeligt at vurdere afstanden til målet. 

Størrelse & vægt

Man kommer jo ikke uden om, at natkikkerter og -sigter ikke ser særligt elegante ud – slet ikke monteret på en riffel. Den megen elektronik, infrarøde lygte, laser afstandsmåler m.v. skal jo have sine pladser og det bidrager hverken til små størrelser eller elegancen. 

Selvom der er typer som er tungere end din normale riffelkikkert kan man dog sagtens finde særligt termiske modeller som ikke vejer mere end 300 – 400 g. 

Design

Et lysforstærkende natsigte virker ved at sende lys gennem en linse, et forstærker rør og gennem en yderligere linse som svarer til en kameralinse eller kikkert objektiv. Linsen fokuserer lyset ind i lysforstærker røret. 

Forstærker røret er den mest komplicerede del af natkikkerten. Det er håndlavet til eksakte specifikationer. Røret er et vakuum rør indeholdende en foto kathode, strømforsyning, en mikrokanal plade og en fosfor skærm (skærmen afgiver lys når den bombarderes med elektroner). Katoden absorbere lys (fotoner) og konvertere disse til elektroner. Elektronerne formeres flere tusinde gange under passage af røret af mikrokanal pladen. 

En standard mikro kanalplade er 25 mm i diameter og 1 mm tyk. Pladen indeholder flere millioner mikroskopiske glasrør – eller kanaler. De nyeste modeller indeholde 10 millioner kanaler. Kanalerne frigiver flere elektroner når elektroner passere gennem kanalerne. Kanalerne skal være ens i diameter og helt jævnt fordelt på pladen for at kunne producere et klart billede. Elektronerne rammer nu fosfor skærmen. Fosfor skærmen konvertere elektron bombardementet til lys som sendes en skærm.

Det lyder som ret mange ting, men det fylder altså ikke mere end at det kan monteres i en riffelkikkert eller et par militære “øjne” og de nyeste kan koges ned til ca. 11 cm i længden og 5½ cm i bredde og højde og vægten kan reduceres til ca. 400 g. 

Vejrforhold

Natkikkerter er glimrende værktøj til regulering af invasive arter om natten, men de har dog deres begrænsninger. Afhængig af den optiske kvalitet og styrken af det infrarøde lys, kan du spotte vildt ud til flere hundrede meter, men de kan ikke se gennem tåge, højt græs og lignede. Hvis der er tåge eller højt græs bliver rækkevidden kraftigt reduceret. 

Her kommer de termiske natkikkerter til deres ret, da, at de kan se gennem tåge, højt græs og lignende, da de gengiver varmeforskelle frem for at forstærke omgivende lys. En yderligere fordel med termiske sigter er, at de kan detektere varmblodet vildt på langt større afstand – helt ud til eller over 2,000 m. Det vil sikkert ikke være muligt at identificere hvilket dyr det er, men det giver mulighed for at pürche tættere på, så du kan identificere vildtet. 

Du bør endvidere være opmærksom på at natkikkerter vil have begrænsninger i relation til temperatur. Det er normalt ikke noget man behøver at tænke på, men ved ekstreme temperaturer kan natkikkerten blive beskadiget. 

Terræn

Terrænet har begrænset indflydelse på hvilke natkikkert man bør vælge, men i tilfælde af at man hyppigt jager i områder med høj vegetation vil det klart kunne anbefales at kigge på en af de termiske modeller.

Pris

Natkikkerter er tilgængelige i de fleste assorterede jagtforretninger i dag. Der er dog nogle ting du bør overveje inden du investerer i natkikkert udstyr.

Først bør du overveje dit budget. Hvis det er udstyr du ikke forventer at skulle anvende ret tit kan du sikkert finde en natkikkert til få tusinde kroner. Det er dog ofte de små ting der adskiller de billigere fra de dyrere. Små forskelle som kan koste adskillige tusinde kroner. 

Billedklarheden for en natkikkert kan ikke forventes at være i nærheden af den klarhed du har med din normale kikkert, men de nyeste modeller er dog kommet meget langt med hensyn hertil. Adskillige modeller vil gøre det muligt at placere et nøjagtigt skud ud til ca. 200 m, men forvent ikke at du kan genkende en person på f.eks. 500 m afstand.

Test kikkerten på de afstande du ønsker at kunne skyde på. Du skal opmærksom på, at de har et begrænset synsfelt på ca. 13 grader. Alene derfor kan det være nødvendigt at begrænse sin effektive rækkevidde til ca. 50 m når det er mørkt. 

Spørg indtil batterilevetiden. Det er noget man let kan glemme, men spørg hellere inden du køber så du ikke efterfølgende finder ud af batterilevetiden ikke er som forventet. Tilsvarende bør du finde ud af om den er til almindelige AA batterier eller noget mere eksotisk som måske er vanskelige at skaffe efterfølgende. Det er også muligt at få modeller med genopladelige batterier. 

Natkikkert til montering på dit normale kikkertsigte

Det er også muligt at købe en lysforstærkende enhed som kan monteres på objektivet af din sædvanlige riffelkikkert. Det kombinerer således fordelene ved riffelkikkerten’s optik med en lysforstærkende enhed, så man kan anvende sin normale optik om dagen og montere lysforstærkeren i skumringen. De fås endda med ekstra infrarøde lyskilder som kan forøge anvendeligheden hvis det er helt mørkt. Er de dyre? Ja! Pynter de på riflen? Nej! 

3 tips til night vision kikkert

Tip 1: Sikkerheden

Da syns rækkevidden vil være begrænset og det måske ikke er muligt at se langt ud i terrænet er det vigtigt at du er sikker på at der er kuglefang bag målet. Det er derfor vigtigt at du kender området inden du begiver dig ud på natlige jagter.   

Tip 2: Brug det rigtige udstyr

I nogle områder er det måske ikke lovligt at anvende decideret natsigte og du er her nødsaget til bero på månelys og en lysstærk normal riffelkikkert. I andre områder kan det være lovligt at anvende natsigte men ikke kunstigt lys (infrarød lyskilde). Endelig kan det være lovligt at anvende natsigte med kunstigt lys, men måske ikke termiske sigter. Det er derfor nødvendigt at kontrollere lovgivningen på de steder du ønsker at anvende natsigte m.v. 

Tip 3: Kombiner natsigte med din riffelkikkert

Det er muligt at købe natkikkerter som kan monteres på en almindelig riffelkikkert. Disse virker dog bedst i kombination med f.eks. et rødpunktsigte. 

Hvad siger undersøgelser om natkikkerter?

Internationale undersøgelser om overvågning af vildt viser at brug af natkikkerter er en stor fordel. For det første er mange pattedyr primært nataktive og man ser dem derfor sjældent om dagen. Da man endvidere kan overvåge vildtet under dække af mørket vil man forhindre at de stresses og de har derfor en mere naturlig adfærd. Dette gør det lettere at identificere evt. syge individer samt vurdere alderssammensætning m.v.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken natkikkert er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 3 bedste natsigtekikkerter. Se testvinderne i artiklen.

Hvordan tester vi?

Vi har vurderet night vision kikkerter ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad koster en natkikkert?

Prisen for natkikkerter afhænger af en række variabler. I artiklen kan du blive klogere på priser, og hvilke variabler der dikterer dem.

About The Author

Anders er certificeret PH jæger og har boet i Afrika i 10 år. Derudover har han udgivet jagtartikler for Big Game Illustrated. Han har skudt riffel på konkurrenceniveau siden 1992 og DM mester i 200m i DGI. Med Anders som journalist, er du derfor altid sikret top kvalitetsindhold.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj