Register
A password will be e-mailed to you.

Norsk bævergryde til ca. 7 sultne jægere.

Dag 1
2 kg Bæver kød
1 l brøk/lyst øl
40 g peber
20 g salt
Tag bæverkødet og skær det ud i passende stykker,IKKE for småt, helst i kogestykker.
Gnid salt og peber ind i kødet.
Hæld 1 liter ønsket øl over det og masser det i en lille stund så alt bliver inde i kødet, lad det trække natten over eller i 12 timer.

Dag 2
2 dåser tomater
1 lille dåse tomat koncentrat
1 mellem stærk chili
2 rød peber
1 knold selleri
300 g kold røget bacon i god kvalitet
150 g god røget oksepølse ( kun til at kunne give den ekstra smag)
4 stk blad selleri
3 fed hvidløg
2 stk mellem store løg
½ bundt frisk persille
½ bundt frisk Koriander
½ l fond/vand
lidt olie
salt og peber

Fremgangsmåde:
Tænd oven på 180 grader.
Tag dit kød og hæld øllet fra, tør kødet af. Brun det på en pande, kom kødet i en gryde og kog det med vand i ca 1½ time, ikke bulderkoge, men lidt under koge punktet.
Imens skæres og hakkes grøntsager i fine suppe størrelser, undtagen løg som hakkes fint. Tag en ny gryde, kom lidt olie i og svits løg, hvidløg og chili til løgene er klare og bløde.
Kom grøntsager i og tomat koncentrat i og svits dette. Hæld ½ liter vand/fond på og lad det småsimre i 10 minutter, derefter kom tomater og kød i.
Sæt hele gryden ind i ovnen, helst med låg på og lad det småsimre i ca. 1 time ved 110 til 120 grader, indtil kødet er mørt og løst.

Servering
Tag dine krydderurter og hak dem  fint, vend dem i retten til sidst og lige før servering.
Servere med ris eller et godt stykke stenbagt brød til.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj