Registrer
Et kodeord vil blive e-mailet til dig.

Ingredienser
10 meter svine tarm
1 kg rådyr kød
1½ kg vildsvin/svinekød
½ kg røget spæk
½ kg koldrøget bacon
3 stk æbler
4 stk løg
2 stk mellem stærke chili
4 fed hvidløg
4 stk mellem store æg
salt, peber og ramsløg efter smag

Fremgangsmåde:
Kør ½ kg vildsvin/svinekød i kødhakkeren på det mindste huller du har, kør kødet igennem maskinen 2 gange og stil på køl.
Kør rådyr, spæk, chili, hvidløg, bacon, løg, æbler og resten af vildsvin/svinekød igennem maskinen i samme skål.
Kør dit rene svinekød på maskinen med dej spade, lidt salt og kør det sejt til en bindende fars.  Kom alle ingredienser i, rør det hele sammen til en god luftig dej. Rør æggene i et efter et.

Pølsestopning
Klargør pølsestopper/maskinen, vær helst to personer om dette. En til at fylde maskinen og en til at trække. Stop dine pølser når den ønskede længde er nået og rul dem fast uden lufthuller.
Hæng dem op i køleskabet så de har luft rundt om sig, og lad dem tørre i 24 timer.
Hvis du ønsker at få dem til at få en røget smag, kan du enden koldryge i 2 timer ved lave grader. Jeg brugte en bladning 50/50 af bøg- og ege træflis.

Før servering, kog vand op med ønsket smagsgiver og lad pølserne trække i det opkogte vand i 10 minutter.
Serveres med en kold øl og brød!

Leave a Reply

Your email address will not be published.