Register
A password will be e-mailed to you.

Opskrifter

Blandt de vigtigste uskrevne etiske regler på jagtområdet er, at man jager for at nedlægge et bytte, der skal fungere som føde.
Der findes utroligt mange vildtopskrifter, og egentlig er det kun fantasien, der sætter grænser for opskrifter på vildt. Vildt er meget mere end flødesauce og waldorfsalat.
Har du en yndlingsopskrift? Del den med andre jægere her på siden, hvor du også selv kan finde inspiration.

  • Har du en god opskrift hvor der benyttes vildt, så del den endelig med alle os andre :) Udfyld blot felterne herunder og indsend din opskrift.
  • Her kan du beskrive ingrediens listen samt fremgangsmåden
  •  
article placeholder

Nem gryderet med rådyr småkød

Rådyr småkød. 1 stort løg hakket 3 gulerødder i små stykker 5 Knuste enebær Salt og peber 2 pakker bacon 3 tsk paprika 2 tsk timian 1 tsk rosmarin ( de tre knuses i morter) 2 dl god whisky 1 dåse toma...

Vildtpølse

Ingredienser 10 meter svine tarm 1 kg rådyr kød 1½ kg vildsvin/svinekød ½ kg røget spæk ½ kg koldrøget bacon 3 stk æbler 4 stk løg 2 stk mellem stærke chili 4 fed hvidløg 4 stk mellem store æg salt, ...

Norsk bævergryde

Norsk bævergryde til ca. 7 sultne jægere. Dag 1 2 kg Bæver kød 1 l brøk/lyst øl 40 g peber 20 g salt Tag bæverkødet og skær det ud i passende stykker,IKKE for småt, helst i kogestykker. Gnid salt og peber ind i kødet. Hæld 1 liter ønsket øl over det ...

Krondyrpølse med tamarinsauce

Ingredienser og fremgangsmåde til fire personer Krondyrpølse 4 skiver krondyrinderlår ca. 10-15 cm 400 g krondyr inderlår fint hakket 100-200 g skiveskåret røget spæk 1-2 spsk. rød karry Inderlårsskiven bankes ud med eksempelvis en kasserol...
article placeholder

Lene’s elgruller

Ingredienser til 6 personer 1 kg elg inderlår (andet reelt kød fra elgen kan sikkert også bruges) 1-2 pakker bacon i tynde skiver 1oo-150 g hvidløgsost 1 løg og en gulerod Vildtbouillon Piskefløde Evt ...
Dyrekølle i hvidløg

Dyrekølle med indskudt hvidløgsfløde

3 timer på 100 grader - lækkert! Tilbehør efter temperament, men grøn salat med både slikærter, tørrede tranebær og ristede mandler var godt denne dag! Evt. Hasselbach kartofler og en god kraftig vildtsovs til. Hvidløg sprøjtes ind i køllen, så lækkert!...
article placeholder

Fasansuppe

Fasansuppe til 4 personer 1 stk. fasan. 2 stk. porre.1 halv liter vand. salt og peber. kød og melboller. Skær porre i skiver og kog dem. Smid vandet væk. Kog fasanen helt mør og skær kødet i mmindre sty...
article placeholder

Lækker fløde fasan

Ingredienser 1 hel fasan ½ l fløde 1 pakke bacon i tern 2 pakker bacon i strimler Fremgangsmåde Tag en hel fasan og rens den godt tag så en stegegryde tag en pakke bacon i tern og brun i gryden mens...

Harerisotto

Hovedret til 4 personer 1 harekølle 250gr risottoris (Carnaroli) 100gr parmasanost 1 skalotteløg 2 dl hvidvin eller tør vermouth 1 løg 2 gulerødder 1 kvist timian 2 fed hvidløg 2...

Arancini med hare

Denne ret kan i princippet laves med hvilken som helst type risotto, men denne er baseret på rester fra harerisottoen. Forret til 4 personer En rest af risotto Rasp 1 æg Olie til friturestegning ...
article placeholder

Konge Fasan

Ingredienser 1 hel fasan 1,5 løg 2-3 fed hvidløg 1 fasan hjerte 1 fasan lever passende mængde rødvin smør 2 tomater timian salt pepper bacon 1 ½ hønse boullion Fremgangsmåde Brun fasanen på panden i rigeligt smør når du selv s...

Edderfugl med kartoffelmos og løgsauce

Hovedret til 2 personer Ingredienser 2 stk Ederfuglebrystfileter 500 gram Kartofler 3 store løg 1/4L fløde 100 gram smør Fremgangsmåde Kartoflerne koges til de godt møre, og moses med en k...

Fasansylte med knækbrød og gremolata

Ingredienser (forret til 4 personer) 1 fasaner ca. 3dl hønsefond 4 blade husblas 2 spsk eddike 2 tsk havsalt (efter smag og ifht. Saltindholdet i fonden) 1 skalotteløg Skallen af 1 øko-citron En håndfuld bredbladet persille 1dl por...

Dyrekølle fra råvildt

Dyrekølle af råvildt til 6 personer ca. 2 -2½ kg dyrekølle inkl. knogler 300 g bacon Salt Peber Sovs ½ liter mælk 4 - 8 spsk. mel ca. 80 g smør Salt Kulør Fløde/mælk Ribs...

Rilette af canadagås

Ingredienser (Appetizer/hors d'oeuvre til 6-8 personer) 400 gr brystfilet af Canadagås (ca. 2 stk) 1 L ande- eller gåsefedt Salt Sukker Hvidløg Timian 3-4 spsk portvin 4-5 skiver rugbrød 2 æbler Evt. frisk salvie Fremgangsmåd...

Paneret krikand

Bittesmå panerede andelår og -bryster Filosofi Det der med sennep, rugmel og stegning… Det virker sammen med de fleste fugle, men aldrig så godt som med krikand. Krikanden er for lille til mange tilbedningsme...
article placeholder

Rensdyr eller moskusokse

Retten er til 4 personer Ingredienser og råvarer til en lækker vildtret. 800 g moskus- eller rensdyr kød. Det skal være reelt kød fra kølle eller ryg. (andet vildt kan også bruges). 100 g sortebær eller blåbær 200 g selleri 1 dl piskefløde 100 g t...

Hare empanadas

Filosofi Når jeg laver en ragout som denne her, tænker jeg på den som en mellemting mellem fond og brasering. Se for eksempel også rådyrragout. Haren er undervurderet som spise. Den smager kraftigt - og god...
article placeholder

Marineret ederfuglebryst

Ingredienser til 4 personer: 4 stk. edderfuglebryst 150 gram røget bacon i tern 1 stort løg, grovhakket 250 gram champignon Smør og olie Fløde Evt. lidt fond eller bouillon Lidt maizena Citr...

Vildtopskrift af rådyrhals

Vildtret af rådyr hals Det er ikke alle som anvender kødet fra rådyrets hals, men det smager godt og det er endda nemt at lave en godt vildtret af rådyrhalsen med hjemmelavet pasta. Sådan tilberedes en utraditionel vildtret på en meget traditionel måde. En...

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj