Register
A password will be e-mailed to you.

Vildtret af rådyr hals

Det er ikke alle som anvender kødet fra rådyrets hals, men det smager godt og det er endda nemt at lave en godt vildtret af rådyrhalsen med hjemmelavet pasta.

Sådan tilberedes en utraditionel vildtret på en meget traditionel måde. En ret, der gør brug af rådyrhalsen, som tager sig godt ud på tallerknen, og som smager fantastisk. Her er den udformet som en portionsanrettet minilasagne – med kantareller indlagt i pastapladerne.
Fidusen ved denne fremgangsmåde er, at den kan anvendes på mange forskellige typer af kød og varieres i det uendelige. Jeg synes imidlertid, denne specifikke opskrift fremhæver vildtets naturlige sødme perfekt. Den minder om vildt med waldorfsalat på min mormors tid, selvom det klassiske twist med at putte ribsgele i sovsen er unødvendigt her.

Vildt er ikke så almindeligt med pasta. Det er ragout til gengæld. Kombinationen fungerer godt som en forret i en større menusammensætning, men hvis man skal have vennerne forbi til en skudefuld pasta, fungerer retten næsten endnu bedre.

Ragout af rådyrhals

Først blandes mirepoix i gryden og varmes op, dernæst steges baconen og rådyrhalsen brunes i baconfedtet bagefter. Dette kan godt tage lidt tid, men det giver en god rigtig smag. Så er turen kommet til at flambere kantarellerne i Grand Marnier og så blandes det hele sammen og for lov at stå og koge i et par timer, hvor grønsager med videre tages op da kraften er kogt ud af disse. Rådyrhalsen har stadig kraft tilbage og for lov at koge videre, her koges den ca. i 8 timer.

  • Rådyrhals (den samme fremgangsmåde kan bruges med meget andet kød)
  • Mirepoix (ca. 200 g gulerødder, 200 g selleri og 400 g løg)
  • 100 g bacon
  • 150 g kantareller
  • 1/2 l fløde
  • 50 g smør
  • Olie til stegning
  • Grand Marnier til flambering
  • 10 enebær
  • Korianderfrø
  • Sort peber
  • 3-4 stjerneanis
  • 3-4 lauerbærblade
  • 8-10 nelliker
  • Æblecidereddike
  • Hyldeblomstsaft (eller fx friskpresset æblejuice)
  • 1 1/2 l vand

Hjemmelavet pasta til vildt

Bland det hele sammen i en skål og ælt det med hånden til en fast rundt kugle og pak derefter dejen ind i film og smid den i køleskabet i 30 min. Se hvordan du laver pasta på en billig pastamaskine, det er nemt.

  • 500 g mel (det klassiske valg er tipo 00)
  • 5 æg
  • 1 g salt
  • lidt god olivenolie
  • Ca 5 store kantareller (trøfler kan også anbefales)

Hjemmelavet med pasta med kanteraller til vildtret af råvildt

Garniture til vildt

Garnituren blandes sammen på panden og steges.

  • Kantareller
  • Stegt timian
  • Frisk timian (gerne med blomst) – 2 små stilke per servering
  • Rosenblade (de fleste rosenblade kan spises, men langt fra alle smager godt)

Færdig vildtret af hjemmelavet pastaplader med kantareller, rådyrragout og garniture.

faerdig vildtret af radyrhals vildtopskrift ravildt

Velbekomme.

Retten er tilberedt af Kasper Kaufmann.

One Response

  1. Margit Andersen

    De runde pasta med kantareller, hvad skal der gøres ved dem, så vidt jeg ser er de jo rå. Retten ser ellers så spændende ud, og jeg har netop en hals jeg skal have anvendt, så det jeg ville gerne forstå hvad der lige skal gøres der ved de runde pasta.
    Med venlig hilsen
    Margit Andersen

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj