Register
A password will be e-mailed to you.

Ingredienser og fremgangsmåde til fire personer:

Kødet

  • Et krondyrinderlår
  • 2 halse fra buk
  • 4 skiver lardo fra vildsvin
  • En stor håndfuld bær (fx ribs, brombær, solbær)
  • En stor håndfuld urter (fx selleri, gulerødder, løg, porre,tomat)

Kog halsene sammen med urterne, til de er helt møre. Lad dem trække i vandet, til de er kolde. Pluk herefter kødet fra halsene, sigt fonden fra halsene, kog det ind og gem det til sauce. Vend kødet fra halsene sammen med bærrene, tilsæt lidt af saucen og smag det til.

Lav et snit som en lomme i inderlåret og fyld den med halsene. Bind inderlåret op med kødsnor og luk til. Lad kødet hvile natten over på køl. Dagen efter brunes kødet af på en pande i varm olie og steges i ovn på 160 grader, til det er færdigt. Skær stegen ud i bøffer, og læg lardoen ovenpå.

Urtebed

  • Meget små rodfrugter (fx gulerødder, rødbeder, gulebeder, karotter, selleri)
  • Urter (citrontimian, bronzefennikel og grøn skovsyre)
  • Andet smågrønt (fx små violette artiskokker, porre, fennikel eller ærter)

Rodfrugter og grønt renses og skæres i stykker, alt efter hvor store de er. De yderste blade på artiskokkerne fjernes, og den tourneres ned til, at der kun er de flotte lækre inderste blade tilbage. Alle grøntsagerne og rodfrugterne koges i beurre monte eller barigul lage, alt efter hvad de egner sig bedst til.

Sauce

  • Fonden fra halsene
  • 5 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1⁄2 bundt citrontimian
  • 5 dl sherry eddike
  • En stor håndfuld bær (fx ribs, brombær, solbær)

Sauter hakket løg og hvidløg i olie og tilsæt sherryeddike. Kog det næsten helt væk, tilsæt fonden fra halerne og kog det hele ind sammen med citron timian. Sigt saucen og tilsæt bærrene og smag den til.

Opskrift af Tommy Jespersen Falsled Kro i PDF

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.