Register
A password will be e-mailed to you.

Denne artikel indeholder annoncer

Jagthandsker kan i princippet anvendes hele året alt efter, hvilken funktion man ønsker at opnå. Det kan være til at holde fingrene varme på anstand en kold vinterdag eller på havet eller som camouflage og værn mod myg og knots på bukkejagten.

Jægernes Magasin har i samarbejde med udstyrs- og jagtekspert Anders Langhorn lavet en test af jagthandsker. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Jagthandsker Test: Top 5 Bedste Jagthandsker

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

1. SealSkinz Vandtætte All Weather Jagthandsker Fusion Control


Bedste jagthandsker

Pris: 559 DKK

Vinderen i kategorien “bedste allround jagthandsker” er SealSkinz Fusion Control. Her får du en slidstærk og vind- og vandtæt jagthandske med et godt greb.

Fordele

 • Windstopper teknologi
 • Skindforstærkede håndflader 
 • Ribbede tætsluttende manchetter omkring håndleddene

Ulemper

 • Ikke touchscreen følsomme

2. Seeland Shooting Jagthandsker


Seeland Shooting Jagthandsker

Bedste billige jagthandsker

Pris: 199 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige jagthandsker” er Seeland Shooting. Bløde og behagelige handsker med stræk i håndfladerne, som sikrer et godt greb.

Fordele

 • Neopren manchetter og håndryg sikrer god pasform
 • Non-slip grip

Ulemper

 • Ikke helt varme nok hvis det er rigtigt koldt

3. Härkila Pro Hunter GORE-TEX Jagthandsker


Bedste premium jagthandsker

Pris: 999 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium jagthandsker” er Härkila Pro Hunter. Her får du en handske som vil holde hænderne varme og tørre selv ved ekstreme kuldegrader.

Fordele

 • Vind- og vandtætte, GORE-TEX og Windstopper teknologi
 • Læder og nylon forstærkning på håndfladene sikrer godt greb
 • Letvægt, kun 189 g.

Ulemper

 • Lidt for tykke til at kunne skyde med

4. Guideline FIR Skin Mittens Jagthandsker


Guideline FIR Skin Mittens Jagthandsker

Bedste fingerløse jagthandsker

Pris: 249 DKK

Vinderen i kategorien “bedste fingerløse jagthandsker” er Guideline FIR Skin Mittens. En overraskende varm handske som reflekterer varmen fra hånden på grund af behandling med titanium.

Fordele

 • Tynd og fleksibel handske
 • Titanium behandling sikrer at handskerne er overraskende varme
 • Kan bruges alene eller som ekstra isolering under andre handsker eller luffer

Ulemper

 • Ikke varme nok til ekstremt lave temperaturer

5. Nordic Heat Tynde Jagthandsker m/ varme


Nordic Heat Tynde Jagthandsker m/ varme

Bedste elektrisk opvarmede handsker

Pris: 1.795 DKK

Vinderen i kategorien “bedste elektrisk-opvarmede jagthandsker” er Nordic Heat Tynde Handsker med Varme. Selv om handskerne er tynde holder de fingrene varme og tørre i op til 5 timer.

Fordele

 • Fremstillet i poly-spandex stof som er strækbart og sikrer god pasform
 • Touchscreen følsomme fingre
 • Genopladelig batteri

Ulemper

 • Ikke 100% vandtæt, men dog vandafvisende

Guide til jagthandsker

Hvad er jagthandsker?

Jagthandsker er en vigtig del af enhver jægers udrustning og høj-kvalitets handsker vil sikre dig mod at få kolde fingre, hvilket kan hæmme dine skydefærdigheder og gøre en kold jagtdag til en træls oplevelse. Ud over at beskytte fingrene mod kulde beskytter handsker også hænderne mod rifter fra torne og krat og myggestik ligesom de kan have camouflage formål. Handsker har været anvendt siden før vor tidsregning, men først set som en almindelig del af primært kvinders udrustning omkring det 17. århundrede. Siden er handskers design blevet raffineret til mange formål – herunder jagt og skydning.

Hvorfor skal jeg købe et par jagthandsker?

Der er store fordele ved at købe et par handsker som er designet og fabrikeret til brug på jagt. Modsat de fleste almindelige handsker vil jagthandsken sikre, at der er ordentligt greb om våbnet, at de er tilpas tynde til at man kan skyde med handskerne på eller også er der mulighed for at blotte fingrene så man har optimal kontakt til aftrækker og sikring. Såfremt handskerne skal bruges som camouflage på purch jagten er de til rådighed med passende camouflage mønster og endda med fært hæmmende materialer. 

Jagthandsker vs. almindelige handsker

Handsker er som nævnt fremstillet til at tilfredsstille mange formål. Almindelige handsker er normalt lavet med det formål at holde fingrene varme eller som et dekorativt indslag i beklædningen. Man kan derfor ikke gå ud fra at almindelige handsker er specielt velegnede i forbindelse med skydning, da de formodentlig ikke sikrer ordentligt greb om glatte våben, ligesom det kan være svært at få plads til pegefingeren i aftrækkerbøjlen eller have ordentlig føling med aftrækkeren, hvilket er helt nødvendigt for at lave et præcist skud. 

Hvilke jagthandsker skal jeg vælge?

Hvordan vælger du så den rette handske? Ja det kommer som så meget andet an på hvad du skal bruge dem til og hvilket vejr man forventer på jagten. 

Er du til jagt på vandet vil det være en fordel med helt vandtætte handsker, mens det til jagt på land normalt vil være nok med vandafvisende handsker. På fasanjagten hvor man kan forvente en del skud muligheder, kan du med fordel vælge handsker med uden fingerspidser på alle eller i det mindste pegefinger og tommel. Skal handskerne bruges hvor det er meget koldt og tilmed måske på anstand, skal man vælge handsker med ekstra varmeisolering eller evt. luffer eller en muffe som bedre kan holde hænderne varme. Et kompromis mellem fingerløse handsker som tillader skydning og gode varmeisolerende egenskaber er fingerløse handsker med en “muffe” som kan trækkes over fingrene og fjernes når der skal skydes. Som for de fleste kompromiser, opnår man desværre ikke de fulde fordel ved fingerløse handsker, da muffen er lidt kluntet og tager tid at fjerne ved en hurtig skud situation, ligesom man ikke helt opnår de varmeisolerende egenskaber man får ved at vælge “rigtige” luffer. Det er endvidere muligt at få handsker, luffer og muffer med lommer til kemiske håndvarmere eller med indbyggede elektriske varmefolie som forsynes via en power bank. Det kan naturligvis ikke lade sig gøre at skyde med luffer på hænderne og man er derfor nødt til at aflægge dem når der skal skydes. Til purch jagt på sommerbukken har man normalt ikke brug for meget varmeisolering og kan derfor prioritere bevægelighed og følsomhed i fingrene, samt evt. camouflage og fært hæmmende egenskaber.  

Kombinér jagthandsker med en muffe

Når kulden for alvor bider på posten kan man med fordel kombinere relativt lette – evt. fingerløse handsker som tillader skydning, med en muffe hvor man kan holde hænder og fingre varme i ventetiden. Muffen kan være lavet af godt varmeisolerende materiale og evt. indeholde mulighed for eksterne varmekilder. 

Vedligeholdelse af jagthandsker

Efter en eller flere lange jagtdage, er der god mulighed for at dine handsker er blevet godt og grundigt snavsede eller lugter surt på grund af sved og bakterier fra hænderne. Måden handskerne rengøres på afhænger af materialet. 

Er handskerne af læder kan man rengøre dem med en oliebaseret sæbe, f.eks. sadelsæbe på en blød klud. Rengør hele handsken med bløde cirklende bevægelser og lad den tørre helt. Efterpoler med en mikrofiberklud og drys handsken med lidt bagepulver til desinfektion og majsstivelse som opsuger overskydende olie. Handsken kan desinficeres indvendig ved at sprøjte den med lidt husholdningssprit.

Ruskindshandsker bør behandles med vand og snavsafvisende spray før man anvender dem første gang. Decideret rengøring af ruskind bør overlades til professionelle med det rette udstyr til tørrens.

Handsker af bomuld kan normalt vaskes i vaskemaskinen ved lav temperatur. Lad dem lufttørre efter vask for at modvirke at de krymper i tørretumbleren. 

Uldhandsker kan vaskes i hånden eller vaskemaskinen på uldprogram. Lad dem lufttørre efter vask. 

Jagthandsker med gode varmeisolerende egenskaber vil mange gang have et lag af Thinsulate i handsken som holder kulden ude og varmen inde uden at forhindre vanddamp i at trænge igennem. Handsker med Thinsulate bør vaskes i håndvarmt vand med en mild sæbe, hvor de kan sættes i blød i nogle minutter og håndvaskes med forsigtighed. Når handskerne er rene skylles de grundigt i koldt vand. Undlad at vride eller klemme vandet ud af handskerne, men lad dem tørre på tørrestativet uden direkte varmepåvirkning og ude af direkte sollys. 

Valg af jagthandsker

Typer

Der findes jagthandsker af mange forskellige typer alt efter hvad du skal bruge dem til. Du vil derfor sikkert komme til den erkendelse at det ikke er nok med et par handsker. 

Vandtætte jagthandsker

Vandtætte jagthandsker er normalt vurderet de bedste til jagtbrug. De vil holde fingrene varme og tørre under jagten så man ikke risikerer at få nedsat følelse i fingrene. 

Touchscreen følsomme handsker 

Hvis du skal bruge din mobiltelefon under jagten til at sms’e andre jægere eller til betjening af din ballistik beregner skal du vælge touchscreen følsomme handsker.  

Handsker til sommer purchen 

På en lun sommerdag har du ikke brug for varmeisolering og kan prioritere følsomhed og camouflage. Så er du godt beskyttet mod myg og knots samt mod rifter fra bevoksningen. Du opnår desuden sløring af de blege hænder så de ikke tiltrækker vildtets opmærksomhed.  

Handsker til de ekstremt kolde dage

Skal du sidde på post på en rigtig kold dag, kan selv de bedste handsker give fortabt over for kulden. Her kan du med fordel vælge en luffe eller kombinerede handsker og luffer. Alternativt handsker med mulighed for kemiske varmepuder eller elektrisk opvarmning via varmefolie og en power bank. 

Handsker til det våde element

Til brug på havet kan du overveje handsker af neopren som ikke bliver kolde selvom de er våde. Ulempen ved denne type er dog, at de ikke er åndbare så du kan altså godt få lidt fugtige hænder i dem selvom de er vandtætte.  

Materialer

De fleste jagthandsker er i dag lavet i syntetiske materialer med membraner i GORE-TEX, Thinsulate eller lignende. Man finder dog også handsker lavet i fleece, læder, neopren, uld m.v. Fordelen ved de syntetiske materialer er at de kan vaskes og normalt har gode varmeisolerende egenskaber. Læderhandsker har tendens til at afsætte mere fært end andre typer og kræver speciel vedligeholdelse. Uld og fleece er varme, også selv om de bliver lidt våde. Såfremt uld og fleece ikke er forsynet med f.eks. gummi padding i håndfladerne er de glatte, hvilket forringer grebet om våben m.v. Neoprenhandsker er gode til jagt på havet når lokkeænderne skal lægges ud eller i kravleprammen. Neopren er ikke åndbart og kan giver fugtige hænder selv om de er vandtætte. 

Skal

Det yderste lag på de fleste jagthandsker er i dag lavet af syntetisk materiale. Typisk i kombination med en vandtæt og åndbar membran af GORE-TEX eller Thinsulate. Den sidstnævnte har endvidere den fordel at den reflekterer varmen fra hænderne og holder kulden ude. 

Isolering

Handskernes isolering består af syntetiske materialer som polyester fyld eller skum. For handsker lavet til meget koldt vejr er fyldet typisk kombineret med en Thinsulate membran.

Foring

Jagthandskens for er normalt lavet af et strikket materiale som typisk er lavet af en kombination af polyester og uld. Materialet er fleksibelt og føles komfortabelt mod huden. 

Funktioner

Alt afhængig af hvilket formål handskerne skal bruges til er der flere funktioner man bør være opmærksom på når man vælger jagthandsker. Det kan være handsken skal være vandtæt. En vandtæt handske vil være helt vandtæt også selvom den kommer under vand i længere tid. Disse handsker vil typisk ikke være åndbare og kan efter brug komme til at lugte lidt sure indeni. Vandafvisende handsker er som ordet siger vandafvisende og hænderne vil forblive tørre i regnvejr. Vandafvisende handsker vil normalt være åndbare, men vil ikke være helt tørre hvis de udsættes for vand i længere tid. Skal man bruge f.eks. en GPS eller sin mobiltelefon under jagten vil det være en god ide at købe touchscreen følsomme handsker så man ikke skal have handsken af for at bruge sin touchscreen. Til brug i ekstremt koldt vejr skal man kigge efter handsker med god varmeisolering og åndbarhed. Til riffel eller buejagten har du brug for fingerfærdighed for at have god føling med aftræk m.v. Du bør derfor prioritere fingerfærdighed til disse jagtformer. Handsker vil efter nogen tids brug begynde at udsende fært. Der findes handsker som er lavet af færtdæmpende materialer. Alternativt kan du selv påføre fært som dyrene er trygge ved på handskerne.  

Størrelse

Det er vigtigt at handskerne har god pasform. For at bestemme den størrelse du skal have skal du måle begge hænder og anvende det største mål. Mål håndens længde fra enden af din langemand til håndroden samt omkredsen af hånden lige under knoerne (uden at måle tommeltotten med). Handskestørrelse angives i tommer efter håndens omkreds under knoerne. 

Du kan anvende nedenstående guide til at finde din størrelse:

Størrelse67891011
Størrelse, herrerSLXLXXL
Omkreds, mm152178203229254279
længde, mm160171182192204215

Design

Hvordan skal jagthandsken se ud? Det er jo meget et spørgsmål om smag og behag, men de findes i næsten alle tænkelige udførelser. Ensfarvede, camouflage, korte, lange, fingerløse, kombinationer af fingerløse handsker og luffer og mange flere. Det primære må dog være funktionen og anvendelsesområdet. Hvis dette er opfyldt kan man jo gå efter dem der falder bedst i ens smag.

Vejrforhold

Som allerede nævnt ovenfor, har du sikkert behov for mere end et par handsker. Du vil ikke have stor glæde af ekstremt varmeisolerende handsker på sommerens bukkejagt eller først på sæsonen, hvor temperaturerne endnu ikke har nået frysepunktet. Omvendt vil de tynde purch handsker ikke give fornøden varme på de kolde dage på anstand. 

Pris

Hvor meget skal du regne med at spendere for et par jagthandsker? De billigste kan fås til omkring et par hundrede kroner, men du skal regne med at skulle bruge omkring 500 – 600 kroner for et par handsker der kan holde fingrene varme og tørre under de fleste forhold. Vil du have handsker til ekstrem kulde og evt. med elektrisk varme skal du regne med ca. 1100 – 1700 kroner.

3 tips til jagthandsker

Tip 1: Hvordan holder jeg fingrene varme i handskerne

Det er vigtigt at handskerne passer. Anvend uld eller syntetiske fibre handsker. En Thinsulate membran vil også hjælpe mod kulden. 

Tip 2: Kan jeg bruge fingerløse handsker på en kold dag

Det kan du naturligvis godt, men fingrene vil blive afkølet så du mister følelsen. Det er derfor bedre at bruge handsker med fingre til de kolde dage.

Tip 3: Er elektrisk opvarmede handsker til nogen nytte

Ja! De holder fingrene varme og beskytte mod frostskader i op til ca. 6 timer. Herefter bliver de kolde. 

Hvad siger undersøgelser om jagthandsker?

Market Watch antager, at markedet for jagthandsker vil have en jævn opadgående trend i tiden 2021 – 2026. Covid 19 pandemien har forårsaget en generel stigning i beklædning til outdoor brug og har derfor ikke haft negativ effekt på markedet for jagthandsker.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilke jagthandsker er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste jagthandsker. Se testvinderne i artiklen.

Hvordan tester vi?

Vi har vurderet jagthandsker ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad koster jagthandsker?

Prisen for jagthandsker afhænger af en række variabler. I artiklen kan du blive klogere på priser, og hvilke variabler der dikterer dem.

About The Author

Anders er certificeret PH jæger og har boet i Afrika i 10 år. Derudover har han udgivet jagtartikler for Big Game Illustrated. Han har skudt riffel på konkurrenceniveau siden 1992 og DM mester i 200m i DGI. Med Anders som journalist, er du derfor altid sikret top kvalitetsindhold.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj