Register
A password will be e-mailed to you.

En sommermorgen i april, startede dagen i det norske land da uret ringede kl 4.30. Solen var så småt på vej over de norske fjelde, marken/søen emmede af sommerdisen, en dejlig vandre tur med en kande kaffe, et par håndmader og riflen på ryggen. Der begav vi os ud på en vandretur på godt og vel en lille time.

Da vi kom frem havde solen endelig fået sit tag og stod og skinnede ned på en lille fjeldsø, hvor vi vidste at vi havde en lille flok bæver, som i længere tid havde generet os med at tilstoppe vandforsyningen til vores fjeldsø længere nede. Vi måtte regulere lidt i denne bestand, vi fandt stedet hvor de holdt til og derfor gik vi en lille runde og fandt os en godt spot, hvor vi kunne have den helt perfekte udsyn på dem, når de kom ud af deres morgen hi!

Vi fik rigget til med kaffe og håndmader og fik indstil vores post så vi vidste hvor de ca. ville komme. Så var der kun at vente, hurtigt gik tiden, minutterne blev til 2 timer da kom den første unge ud af hiet. Vi besluttede os for at vi ville vente til vi kunne få en voksen bæver med, der gik dog heller ikke lang tid før hele familien kom ud. ca. 5 stk. var de i det hele vi besluttede os til vi tog en af de voksne og en af ungerne,  ventede og havde den helt perfekte vinkel til deres opgangssted, heldigt for os, gik de alle sammen op på det samme sted.

Der var kun en ting at gøre, det var få ro på geværet og ro på sindet. Vi fik udvalgt os den voksne først med en enkelt velplaceret skud røg den ned, derefter måtte vi udse os den unge. Vi fandt den mindste af dem alle og da den ikke var så adræt og hurtigt som de andre til at komme væk. Fik vi yderligere velplaceret et enkelt skud og derefter røg den til jorden. Da gik turen hjem over med en bæver han som vejer lidt over 28 kg og en unge som lå på 20 kg.  Der var kun en ting at gøre – hjem og flå dem – og lave en lækker norsk bævergryde af dem!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj