Register
A password will be e-mailed to you.

Bæverne trives i Danmark. Det viser de seneste dages bævertællinger. I Vestjylland blev der talt i alt 16 bæverunger, mens man i Himmerland så to bævere i henholdsvis Sønderup Å og Vidkær Bæk, hvor man fandt spor af bæver for første gang sidste efterår. I Nordsjælland blev der talt i alt tre unger, og her lykkedes det oven i købet også at filme en af bæverungerne.

Der er slet ingen tvivl, om at det er en unge, man ser på filmen. Den svømmer med hele ryggen fri af vandet, mens voksne bævere kun lige akkurat har hovedet over vandet. Indtil i år har vi kun set én unge i Nordsjælland, så når vi nu ser tre unger på én gang, er det en klar bekræftelse af, at bæverne har det godt“, siger vildtkonsulent Niels Worm, Naturstyrelsen i Nordsjælland.

Læs også: Bæveren de sidste 13 år

I Nordsjælland blev der fra 2009 til 2011 udsat i alt 24 tyske bævere. Bestanden vurderes nu at rumme omkring 27 bævere. I Vestjylland blev der i 1999 udsat 18 bævere, og når de nye unger tælles med, vurderes der nu at leve i alt 213 bævere i Vestjylland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.