Register
A password will be e-mailed to you.

Bæverne trives i Danmark. Det viser de seneste dages bævertællinger. I Vestjylland blev der talt i alt 16 bæverunger, mens man i Himmerland så to bævere i henholdsvis Sønderup Å og Vidkær Bæk, hvor man fandt spor af bæver for første gang sidste efterår. I Nordsjælland blev der talt i alt tre unger, og her lykkedes det oven i købet også at filme en af bæverungerne.

Der er slet ingen tvivl, om at det er en unge, man ser på filmen. Den svømmer med hele ryggen fri af vandet, mens voksne bævere kun lige akkurat har hovedet over vandet. Indtil i år har vi kun set én unge i Nordsjælland, så når vi nu ser tre unger på én gang, er det en klar bekræftelse af, at bæverne har det godt“, siger vildtkonsulent Niels Worm, Naturstyrelsen i Nordsjælland.

Læs også: Bæveren de sidste 13 år

I Nordsjælland blev der fra 2009 til 2011 udsat i alt 24 tyske bævere. Bestanden vurderes nu at rumme omkring 27 bævere. I Vestjylland blev der i 1999 udsat 18 bævere, og når de nye unger tælles med, vurderes der nu at leve i alt 213 bævere i Vestjylland.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj