Register
A password will be e-mailed to you.

Ved Sønderup Å sydøst for Løgstør har en sportsfisker for nylig fotograferet en stor bunke grene uden bark på brinken af åen og et piletræ, hvor der er et kraftigt aftryk af tandmærker. Sønderup Å er en ca. 35 km. lang å i Himmerland,

Det er med 90 procents sikkerhed en bæver, der har været på spil. Billederne vi har modtaget af ædepladsen med de store, afbarkede grene ligner fuldstændigt det, vi kender fra områder med mange bævere”, siger biolog Henning Fjord Aaser fra Naturstyrelsen i Vestjylland.

LÆS OGSÅ: Bæveren er tidoblet i Jylland

Lang svømmetur

Afstanden fra det oprindelige udsætningssted i Klosterheden syd for Struer i Vestjylland og til Sønderup Å er cirka 100 kilometer. Det gør bæveren i Sønderup Å til den danske bæver, der har bevæget sig absolut længst væk fra det sted, hvor 18 bævere blev sat ud i 1999.

Bævere lever i ferskvand, med de kan faktisk svømme ganske langt i saltvand. Mit gæt er, at bæveren er gået i vandet ved Struer i det vestlige af Limfjorden, og så er den svømmet gennem Limfjorden forbi Løgstør og derfra op i Sønderup Å”, siger biolog Henning Fjord Aaser.

Der findes i dag bævere i vandløb ved Viborg, Holstebro, Herning og så langt sydpå som Varde og Skjern Å. Den jyske bæverbestand vurderes i dag at tælle omkring 200 bævere.

LÆS OGSÅ: Bæveren de sidste 13 år

Kilde: Naturstyrelsen

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj