Register
A password will be e-mailed to you.

Ved Sønderup Å sydøst for Løgstør har en sportsfisker for nylig fotograferet en stor bunke grene uden bark på brinken af åen og et piletræ, hvor der er et kraftigt aftryk af tandmærker. Sønderup Å er en ca. 35 km. lang å i Himmerland,

Det er med 90 procents sikkerhed en bæver, der har været på spil. Billederne vi har modtaget af ædepladsen med de store, afbarkede grene ligner fuldstændigt det, vi kender fra områder med mange bævere”, siger biolog Henning Fjord Aaser fra Naturstyrelsen i Vestjylland.

LÆS OGSÅ: Bæveren er tidoblet i Jylland

Lang svømmetur

Afstanden fra det oprindelige udsætningssted i Klosterheden syd for Struer i Vestjylland og til Sønderup Å er cirka 100 kilometer. Det gør bæveren i Sønderup Å til den danske bæver, der har bevæget sig absolut længst væk fra det sted, hvor 18 bævere blev sat ud i 1999.

Bævere lever i ferskvand, med de kan faktisk svømme ganske langt i saltvand. Mit gæt er, at bæveren er gået i vandet ved Struer i det vestlige af Limfjorden, og så er den svømmet gennem Limfjorden forbi Løgstør og derfra op i Sønderup Å”, siger biolog Henning Fjord Aaser.

Der findes i dag bævere i vandløb ved Viborg, Holstebro, Herning og så langt sydpå som Varde og Skjern Å. Den jyske bæverbestand vurderes i dag at tælle omkring 200 bævere.

LÆS OGSÅ: Bæveren de sidste 13 år

Kilde: Naturstyrelsen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.