Register
A password will be e-mailed to you.

Det var opfordringen fra Kerteminde Hjortelaug, da de forleden holdt årsmøde.

Grunden til opfordringen er, at dåvildtbestanden er i fremgang omkring Kerteminde, men hvis det skal fortsætte, så skal jægerne ikke skyde hjortene.

Hjortene gør det, at de trækker væk, hvis der er nok af dem, og etablerer nye flokke i nye områder. Derfor lyder opfordringen, at hvis det er nødvendigt at skyde dåvildt, så lade det være en kalv eller en då.

Ikke kun på Fyn

Det er ikke kun omkring Kerteminde, at jægerne opfordres til at holde igen overfor dåvildtet. Flere steder i Jylland er situationen den samme. Nu hvor dåvildtbestanden er i vækst, vil man gerne sørge for, at det bliver ved med at være sådan, og at man gradvist åbner op for mere jagt, det hele på frivillig basis, for der eksisterer jagttid på dåvildt.

I Sydvesthimmerlands Dåvildtlaug vil man åbne gradvist for jagten frem mod 2021/2022, hvorefter de gennerelle jagttider efter dåvildt vil blive brugt. Indtil da, åbnes der kun gradvist for jagten. I 2016/2017 er det kun kalvene man må skyde, og kun de sidste 14 dage i januar.

Dette gøres, da dyrene oprindeligt alle er udsatte, og de skal vænne sig til, at der bliver skudt efter dem, men også at alle dyr ikke vil blive skudt i den første sæson, hvor jagten ville være fri.

Så hvis du er et sted, når der er jagttid på dåvildt, og du har et valg – så skyd en kalv.

Kilde: Fyens Stiftstidende og Ugeavisen Møldrup/Aalestrup/Gedsted/Himmerland

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj