Register
A password will be e-mailed to you.

Hovedret til 2 personer

Ingredienser

  • 2 stk Ederfuglebrystfileter 500 gram
  • Kartofler
  • 3 store løg
  • 1/4L fløde
  • 100 gram smør

Fremgangsmåde

Kartoflerne koges til de godt møre, og moses med en kartoffelpresser eller moser. Smørret tilsættes lidt efter lidt.

Edderfuglebrysterne saltes og sættes ved stuetemp 20-30 minutter før de steges. De steges herefter ved høj varme i olie på begge sider, så der dannes god stegeskorpe. Skru herefter ned for varmen og tilsæt en klat smør og et fed hvidløg (der lige har fået et dask med en kniv) og glasér hele tiden med fedstoffet og vend det hvert minut ca. til kødet føles som en medium/gennemstegt bøf. Lad kødet hvile 15 min inden det serveres.

Saucen laves ved at brune det grofthakkede løg godt. Der skal godt med farve på løgene for at afgive mest mulig smag. Når det hele er godt brunet tilsættes fløde og det koger ind, blendes og sigtes til sidst.

Som tilbehør kan man servere lidt syltet agurk, og rabarber, og tilføje lidt friske krydderurter som f.eks kørvel eller bronzefennikel.

opskrift edderfugl

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj