Register
A password will be e-mailed to you.

Tiltag i reviret

dscn0080

Ikke nogle decideret historie fra min side, blot en lille fortælling af hvad jeg har gjort for at gøre reviret ekstra lækkert.

Biotopplan, levende hegn og remisser

Dels er der en biotop plan for at forbedre mulighederne for at udsætte fasaner, heri er pleje af levende hegn og remisser. Det er vigtigt disse ikke bliver for høje og åbne i bunden.
Der er et spor som slåes hver 10. dag, som slynger sig gennem reviret, rundt om remisser langs skovbryn mm. I sporet er isået råvildt og hare venlige planter som cikorie, forskellige kløvre og en enkelt meget sødlig rajgræs (stefani).
Dette tiltag er alt vildt virkelig glad for sommeren igennem.

Størstedelen af remisserne er udbygget på følgende måde. Foran remissen er der rørgræs, rundt om siderne og bag er der 10 meter majs efterfulgt af 3 meter stenkløver eller hirse til at give læ ind i majsen, flere steder er der også kål. Majsen slåes delvist ned hen over efteråret så der bliver føde tilgængeligt den vej igennem.

Langs skovbyn og hegn er der oftes også bygget på. Det er ikke helt de samme kombinationer over det hele, men altid lidt majs, nogle steder jordskokker, rørgræs, stenkløver, cikorie, kål mf.

Vildtager i skove

Der findes lys og åbne arealer i skovene som er sået til med forskellige foder agre. Nogle steder er halvdelen sået til i kløver mm, som bliver slået hver 10. dag, og den anden halvdel med blomster mix for bier mm og vinter foder. andre steder kun det ene, eller andet.

Jeg prøver at sørge for at vildtet har de biotoper de foretrækker at være i, så der bliver plantet lidt nyt hvert år, så der om ti år ikke kun er lysåben skove tilbage, men stadig rigelig med dækning.

Der bliver fodret med majs og kraftfoder året rundt, samt hvede til ænderne.

Inddirekte vildtpleje tiltag

Udover disse direkte tiltage, laver jeg også disse inddirekte tiltag.

Fornuftig rovvildt politik, hvor der bliver reguleret nogle ræve i jagttiden og regulerings tiden, der bliver skud et passende antal krager og husskader, og om foråret sat en del fælder for at få fjernet en del af yngle fuglene. Der tages mange billeder af bukkene og enkelte vælges ud til afskydning, ingen buk bliver skudt ved et tilfælde, der suppleres med udsætning af fasaner, ænder og agerhøns.

Denne historie deltager i Vildtpleje konkurrencen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj