Register
A password will be e-mailed to you.

dådyr som skadedyrDet lyder hyggeligt at have dådyr i haven, men det kan udvikle sig til et sandt mareridt af irritation over dådyrene rasering af din have. Dette har nogle beboere ved Guderup på Als oplevet.

Se videoen her, hvor en dåhjort (spidshjort) går rundt og esser i haven og for at skræmme hjorten affyres der et gassskud, som får hjorten til at flytte sig ca. 10 meter. Andet skud skræmmer den lidt, men den bliver stadig i haven og tredje skud reagere den ikke engang på.

Derudover er der opsat en skræmmedukke, som kan bevæge sig samt afgive en sirenelyd, men end ikke dette skræmmer den rudel dåhjorte, som har fundet vej til haven. Lidt senere bliver skræmmedukken undersøgt af en spidshjort.

Vildtkonsulent Klaus Sloth fra Naturstyrelsen i Sønderjylland mener at dyrene kan være undsluppet fra en indhegning. Hvis dådyrene har vænnet sig til mennesker fx ved håndfodring, så glemmer de at være menneskesky og dette kan føres videre til deres kalve og sågår vilde dådyr kan lærer denne egenskab af de undslupne dådyr, skriver P4 Syd.

Hvis du har haft problemer med dåvildt eller andet hjortevildt i din have, så fortæl om det i kommentarfeltet herunder?

One Response

  1. Sonja Mahler

    Vi har kæmpeproblemer med dådyr i haven. Vi bor på en landbrugsejendom nord for Faaborg omgivet af en pyntegrønsplantage. Der er observeret en rudel med 15-16 dyr lige syd for os. De kommer ind i haven i de tidlige morgentimer deres livretter er tilsyneladende frugtgrenenes blade og nye skud, geranier, liljeknopper og rosenknopper (undtaget de roser der er lus i) Lavendlerne rundt om roserne rør de ikke dem træder de kun i stykker. Vi har et rønne- og syrenhegn rundt om haven hvor vi har sat hønsenet op på yderside – dog kun i ca. 90 cm højde. Der er dog ikke port/hegn fra landevej til gårdsplads og reelt set kan de også komme ind fra en græsmark og bag om stalden. Er dådyr bange for større hunde? Hvad kan vi gøre. Denne ejere af de store skovarealer i nærheden er holdt op med at afholde jagter på både rå- og då vildt så problemet bliver bare større.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.