Register
A password will be e-mailed to you.

Jeg har set bukken de sidste tre jagtsæsoner, men han har været som sunket i jorden, når vi kom til den 16. maj.
I år forsvandt han så en uge tidligere end han plejede. Jeg så ham dog igen den 21. maj om aftenen, men på naboens jagtareal.
Så dukkede han op igen den 27. maj om morgenen klokken halv otte, da jeg var på vej ned for at hjælpe en kammerat med noget.
Om aftenen kom vi hjem ved 20.30 tiden, og jeg syntes, vejret var perfekt til at gå ud og kigge efter ham, da de havde lovet regn næste morgen.

På med jagttøjet og fik jagtudstyret i orden, så jeg gik på jagtarealet ved 21 tiden.
Jeg kom op i en klynge fjeldribs og sad på anstandsjagt og herfra ville der også være godt kuglefang. Jeg stillede min skydestok, tog riflen ned fra skulderen og kiggede til højre, hvor bukken var kommet ud af noget buskads. Han gik i min retning, men en skudvinkel som denne ville jeg ikke tage. Efter 20 meter drejer han siden fint til, og jeg slipper kuglen.
Han går ned i skuddet, og jeg venter lidt med at liste mig derhen. Stendød. Skudt på 50 meters afstand med en lidt høj bladkugle.

Denne gang trak jeg det længste strå. Jeg er utrolig glad for bukken, som jeg vil have hovedmonteret. Han er ca. 28 centimeter høj og har flotte perler. Rosenkransene er ca. 50 mm i diameter. Bukken blev skudt med min jagtriffel, som er en HOWA 1500 kaliber 30-06 og med en 12 g LAPUA kugle. Sigtekikkerten er en Jaguar 1,5-6×44. Jeg er ganske godt tilfreds med både riffel og kikkert.

Knæk og bræk til alle jægere her fra.

Johnny Nielsen

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

2 Responses

 1. Chr Scheffmann

  Nøjj Tillykke med ham,Han var sgu ventetiden værd.Respekt at du ikke skød ham
  1 eller 2 gang men ventede til han var stor!!!!.

  Svar
  • Flemming k nissen

   sådan stort tillykke med den det kan godt betale sig og vente der er mange som ikke venter og sidder år efter år og skyder de små bukke dermed ikke sagt at man ikke skal skyde en lille buk hvis han er deform eller man er en ungjæger som skal ha sin første eller 3 for den skyld men dem som har skudt 20 behøver da ikke skyde de små. her er et godt eksempel på hvis man kan lade være med og skyde før den er blevet stor nok meget flot buk stort tillykke han bliver flot når han bliver hoved monteret

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj