Register
A password will be e-mailed to you.

Jagtudstyr og Jagttilbehør

Jagtbeklædning skal være tilpasset den enkelte jagtsituation. Der vil være forskel på om du skal vælge jagtbeklædning til jagtrejsen, pürch jagt eller efterårs jagt i skoven. Det vigtigste er at påklædningen giver bevægelsesfrihed samtidig med at du er beskyttet mod vejr og vind.

Det er praktisk at have mange lommer i jakke og bukser, så du har plads til mange forskellige slags jagttilbør. fx jagtkniv, lokkekald, lommelygte eller skydebriller.

Det er dog ikke altid praktisk at have lommer i den side af jakken, hvor du tager haglgeværet eller dit jagtvåben til skulderen. (Der kan være en risiko for at skæftet fanges af lommen).

Jagtbeklædning-Jagtudstyr-300x174

Mange anvender engelske oilskindsjakker og bukser eller jagtbeklædning, som er fremstillet af Goretex, mens den tyske loden fortsat ses blandt jæger.

Fodbeklædning

Gummistøvler er gode til alle former for jagt, hvor der kan være lidt fugtigt. Sørg for at støvlerne er lette og smidige samt at der er plads til en tyk sok til at holde tæerne varme. Tag altid et par tynde strømper inden under de tykke sokker, da dette forhindre dig i at få vabler og du kan endda nemt skifte de tynde sokker ud efter jagtfrokosten og starte den sidste del af jagten med nye friske indersokker.

Om vinteren når jorden er frosthård er det mere behageligt at gå i læderstøvler. Der gælder det samme med hensyn til strømper og sokker, som nævnt ovenfor.

Termoundertøj

Du kan med fordel finde mange forskellige slags termoundertøj til både bukser og krop i utrolig mange forskellige prisklasser. Sørg for at du vælger termoundertøj, som ikke er for tykt og dermed forhindre din bevægelighed.

Hat og Handsker

Når det er koldt er det en stor fordel at anvende skydehandsker. Kolde og forfrosne finger medfører som regel dårlig skydning.

Skydehandsker findes i mange forskellige varianter; Spidsen af skydefingeren kan frigøres eller alle fingerspidser er frie og du kan have læder eller andre former for skin i håndfladen, så det er nemmere at holde på våbenet.

Hatten bør være i orange agtige farver eller have et orange bånd omkring hatten, dermed er du meget nemmere at se for dine jagtkollegaer.

Jagtfilm om jagttøj og jagtbeklædning øverst i artiklen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.