Register
A password will be e-mailed to you.

Siden 2013 har  Jysk Landbrug og Sydjysk Landboforening  haft en undersøgelse, hvor de beder deres medlemmer om at registrere skader på marker fra Kronvildt.

Begge foreninger har valgt at lade undersøgelsen fortsætte i 2015, for at sikre at skader bliver registreret, men også at undersøgelsen bliver troværdig, og kan bruges til at påvirke beslutningstagerne.

Det skriver Jysk Landbrugsrådgivning på deres hjemmeside.

Det har også vist sig, at bestanden af kronvildt er stigende, da der er blevet indberettet markskader fra steder, hvor man før ikke så kronvildt.

Kronvildtundersøgelsen er  baseret på en spørgeskemaundersøgelse, hvor en stor del af vores kunder har angivet, om de har kronvildtskader på deres arealer, og det økonomiske omfang af skaderne.

På baggrund af undersøgelsen er der udarbejdet rapporter i 2013 og 2014, og rapporterne er blandt andet fremlagt i Vildtforvaltningsrådet, som overordnet skal rådgive vores folkevalgte på Christiansborg, og specielt miljøministeren omkring forvaltningen af den danske vildtbestand.

Der er ingen tvivl om, at det økonomiske omfang af skaderne har gjort indtryk, og det er nu vigtigt at fastholde fokus.

Derfor beder landboforeningerne også om foto af de værste  markskader, som kronvildtet har lavet, og tilbyder at komme forbi og dokumentere skaderne inden høsten senere på året.

Kilde: Jysk Landbrugsrådgivning

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj