Register
A password will be e-mailed to you.

Det var onsdag d. 26. maj, jeg havde et stykke tid gået på jagt på et stykke eng min far ejer. Jeg havde ikke set andet end en spidsbuk i bast, råer og smaldyr. Dog havde jeg 2 aftener før set noget der godt kunne ligne en meget stor buk, den var dog ikke kommet ud så jeg kunne skyde den. Samtidig var jeg meget i tvivl om størrelsen på bukken.

Denne aften skrev jeg en Facebook opdatering kort før jeg tog af sted på jagt:

Denne opdatering var blot et forsøg på at narre bukke frem. Jeg må indrømme at jeg var meget i tvivl om det ville virke, men prøves, det skulle det!
Jeg tog af sted på jagt så jeg sad på min plads allerede kl. 18:45, for vejret var godt, og jeg tænkte at rådyrene sikkert ville begynde at gå tidligt denne aften. Ganske rigtigt, allerede kl. 20:00 så jeg et smaldyr komme gående lige ud på min jagt. Desværre gik den tilbage igen efter 5 min. Nå, øv, det var der ikke noget at gøre ved, jeg måtte håbe at bukken ikke fulgte dette smaldyr.

Efter det gik der ikke mere end 20 min. før at der i en anden retning på min jagt kom noget ud af nogle pilebuske. Det første jeg ser komme frem er et stort lyst gevir. Straks kunne jeg mærke bukkefeberen brede sig i hele min krop, jeg kunne slet ikke holde styr på pulsen, mit hjerte galoperede af sted! Heldigvis gik der 10-15 min. inden bukken kom ordentlig frem til skud, så jeg fik til dels styr på min puls.
Da han omsider står godt til skud hopper han pludselig frem og stanger efter den følgende rå, jeg blev meget nervøs for at de ville løbe væk inden jeg ville kunne skyde ham, men lige idet stopper han op og står helt stille og jeg skyder. Han falder ikke i skuddet, men jeg kan tydeligt se han er ramt. Jeg repeterer og skyder igen lige inden han når ind i pilebuskene. 1. kugle gik ind lige ved højre forben og igennem bagkøllen, den blev så stoppet af skindet, så jeg har kuglen endnu :-). 2. kugle gik ind ved venstre skulder og ud midt på halsen, lige igennem nakkehvirvlen, så han faldt lige på stedet :-).
Jeg kan nu fryde mig over at jeg har været af sted dernede så mange gange, uden at have chancen, men den dag jeg skrev til ham på facebook, der fik jeg ham!
Jeg skrev derfor igen samme aften, da gæsterne der havde været for at se ham, var taget hjem:

Riffel: Mauser model 98. Kaliber 6,5×55
Ammunition: Lapua, 10,1 gram.
Sigtekikkert: Bushnell, 3-9×50

Bukkejagtberetning og jagtoplevelser af Michael Kjær

6 ender bukkejagt Michael Kjær

6 ender buk skudt med jagtriffel Mauser model 98, kaliber 6,5×55 med sigtekikkert fra Bushnell 3-9×50 og ammunition Laupa 10,1 gram.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

One Response

  1. Mikkel Rasmussen

    Hej Michael.
    Sikke en flot seks ender og sikke en fantastisk historie!!

    Mvh Mikkel

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj