Register
A password will be e-mailed to you.

Bukkefeber er noget alle riffeljægere og buejægere har oplevet og det er helt almindeligt. Det er en speciel form for nervøsitet, som oftest opleves i perioden fra vildtet observeres til skuddet afgives. Hvis hele episoden foregår hurtigt, altså tiden fra vildtet observeres til skuddet afgives er kort, så kan bukkefeberen opleves efter skuddet.

Bukkefeber bevirker at hele kroppen ryster, pulsen galoperer af sted, vejrtrækningen er hurtig, kroppen sveder, der kommer synlige svedperler på panden og håndfladerne bliver klamme. Det er ikke til at sige, hvornår bukkefeberen indtræder og oftest kommer den helt uforberedt. Det skyldes at mængde af adrenalin i blodet øges, hvilket påvirker kroppen negativt med ovenstående “symptomer”.

Bukkefeber kan opleves uanset om der skydes til en lille buk, medalje buk, hundyr, lam eller andre af vores hjorte arter (kronvildt, dåvildt og sikavildt). Bukkefeberen er ikke kun gældende for riffeljagt på bukke under forårets bukkejagt, men kan i ligeså høj grad indtræde under riffeljagt på andre hjortearter, vildsvin, etc.

Opstår bukkefeberen skal jægeren ikke skyde. Det vil være svært at fastholde sigtet og risikoen for anskydning vil være for stor. Få kontrol over kroppen før der eventuelt forsøges igen.

Det er bedre ikke at afgive et skud end at ende med en anskydning.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj