Register
A password will be e-mailed to you.

Min første buk!

foto

Som overskriften skød jeg d.30 september min første tyske buk.

Jeg ankom til vores revir som ligger i Mecklenburg Vorpommern i tyskland 2 dage inden, og da jeg havde brugt det meste af min sommerferie dernede vidste jeg ca. Hvilke bukke jeg havde mulighed for at jage og hvor de holdt til, jeg havde sågar udtænkt en plan for 4-5 af bukkene som jeg tænke mig at jage..
De første 2 dage så vi ingen ting, og jeg kunne mærke at den sidste da havde jeg mistet troen lidt, da vi normalt ser et sted mellem 10-20 stykker vildt når vi er dernede. Den sidste dag om morgen havde jeg taget min lille bror med ud til en hochsitz, i kanten af en skov hvorfra vi kunne kigge 4-5 kilometer ude over markerne, og der gik ikke længe før vi fik øje på et gammeldyr ca. 2-3 kilometer ude og hurtigt beslutter vi at pürshe efter den, vi kan dog ikke pürshe dirkete mod den da vi ikke er dækket af noget så vi beslutter os for at følge en markvej hvor der er mulighed for at gå bagved et markhegn, det lykkes og da vi har pürshet en stor cirkel og er ca. 200 m fra bukken der går og spiser ude på marken kravler vi op i en hochsize og jeg skal lige til at ligge min riffel til rette, da jeg ser bukken stivner og kigger direkte i vores retning. Gud hjælpende! Om der så ikke kommer en kondiløber pustende stønnede på den markvej som vi sidder ved! Bukken løber selvfølgelig!
klokken er 9 om morgen og vi bliver enige om vi måske stadig har en mulighed i et mose område der ligger i den anden ende af reviret, så vi går tilbage til vores Atv’er og kører ud i den anden ende af reviret. den del af reviret er der en måned inden blevet skudt en god 105-110 point buk, og vi ved der er mulighed for flere ældre bukke i den ende af reviret som primært består af enge og egetræer og er ca. 800 hektar.
På vejen derned kører vi forbi jagthytten for at skifte hat, da vi i familien har en lykke hat er det tid til at tage den i brug.
Vi ankommer kort tid efter til engen og begynder at pürsche ned mod en hochsitz, og da vi er 15 m fra hochsitzen kommer en buk langsomt ud og kigger direkte på os, vi står totalt stille min lille bror begynder langsomt at hæve skydestokken, og jeg får placeres riffel og afgivet et skud!
Fantastisk oplevelse og en fantastisk afslutning på en god morgenjagt i det tyske!!

Fun Fakta: Det tøj jeg har på er faktisk fra seeland og buksen sprækkede da jeg skulle tage dette billede! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj