Register
A password will be e-mailed to you.

I denne film besøger vi Jesper Dellgren, som er skydeinstruktør og ejer en jagtskydeskole. Jesper deler ud af sin omfattende viden om skydning med haglgevær, fordele og ulemper ved forskellige haglgevær typer samt trangboringens betydning. Derefter går vi stationerne igennem til haglprøven (højre, venstre og bagduer), hvor Jesper på en pædagogisk og rolig måde forklare, hvordan du kan forbedre din skydning og dermed få det bedste ud af din træning inden du skal til haglprøven.

Vi håber filmen kan være med til at hjælpe kommende jægere til at skyde bedre og få en optimal forberedelsesperiode op til haglprøven. Skulle der være et par garvede jægere, som også fik lidt ud af filmen, så er alle vores forventninger indfriet.

Filmen er naturligvis – som altid – ganske gratis! Denne gang i samarbejde med Nystrøm og Krabbe.

Grundregler ved skydning med haglgevær

Man peger med et haglgevær, man sigter ikke.
Placere hagl så de møder lerdue/fugl, så enkelt er det…

Haglgevær typer

Inden vi tager på skydebanen, kommer Jesper med sine gode råd til, hvad kommende jægere skal være opmærksomme på inden der vælges haglgevær, herunder fordele og ulemper ved S/S og O/U, kalibre og trangboring.

Vi får forklaret geværets forskellige dele, som vil have indflydelse på din skydning samt hvordan eventuelt manglende tilpasning kan udbedres.

Mesterøjet

Hvordan finder du mesterøjet og hvilken betydning har mesterøjet for din skydning? Jesper kommer med en simpel og uvidenskabelig metode, som giver en god ide om hvilket øje der er dit mesterøje.

Skydeteori

Geværet skal være tilpasset din egen ”trekant”, hoften i rotation og fodstillingen korrekt. Bevægelsen skal være ala en spændt fjeder der går til en slap fjeder tilstand. Det drejer sig om at have den rigtige energi i svinget. Der skal være dynamik, energi og kontrol i skuddet, så er alt i balance.

Lyder det som volapyk? Se filmen og det vil (forhåbentlig) give mening.

Lomme filosofi

Jespers lomme filosofi er: ”Skyd som du ikke havde et gevær i hænderne…” og ”Skyd som skulle du ikke skyde…”

Haglskydeprøven

Til haglprøven skal der skydes til 6 sideduer fra venstre, 6 sideduer fra højre og 6 bagduer. Mindst 2 duer i hver retning skal rammes. Altså 6 ud af 18 duer skal rammes.

I filmen gennemgår Jesper de forskellige stationer og hvilke ting du skal være opmærksom ved. Han kommentarer, retter og kommer med gode råd til hvert skud, så du som seer kan blive lære af mine fejl.

Tørtræning

Jesper kommer med sine gode råd til, hvordan du kan tørtræne. Du begynder i slutsituationen og spoler baglæns, hvorefter du så spoler forlæns for at igen at stå i begyndelsessituationen. Det skal bare gentages en 3-700 gange over en 3-7 uger, og du burde nu have indarbejdet en ny rytme. ”Plejer” er ændret og du vil få bedre skydning. Tørtræning er nødvendigt for at blive en bedre skytte.

Din mening

Vi vil som altid rigtig gerne høre din mening om filmen. Din mening er vigtig for os og den er med til at gøre vores film endnu bedre.

Jo flere der ser vores film, desto flere og bedre film kan vi producere. Derfor må du rigtig dele filmen i dit netværk og med dine jagtkammerater.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj