Register
A password will be e-mailed to you.

Den 18. oktober var nogle jægere på havjagt, politiet valgte at kontrollere dem under jagten, og bad om at se deres kvittering på, at deres glatløbede haglgeværer var, som loven kræver det, registreret ved politiet.

Det skriver Jægerforbundet på deres hjemmeside.

Jægerne kunne ikke fremvise en kvittering, og derved fik de en sigtelse på halsen, for overtrædelse af jagtbekendtgørelsen.

Det er sådan, at våbenbekendtgørelsens § 50, stk. 3 der i forhold til registrering af glatløbede haglvåben siger: ”Anmelderen får af politiet udleveret en kvittering for anmeldelsen, der på forlangende skal forevises for politiet.”

Kort og præcist, jægerforbundet var dog i tvivl om, det var en ny praksis fra politiets side, eller om der var sket en fejl.

Politiet har oplyst, at der ingen fejl var sket, sådan var reglerne, men valgte alligevel at frafalde sigtelsen.

Læs også: Brev fra politiet vedr. registrering af glatløbede haglgevær

Reglerne er egentlig ret nemme, og hvis nogen skulle have glemt det, er de som følger:

Hvis det glatløbede våben er erhvervet efter den 10. Februar 2000, så skal det inden for otte dage registreres ved politiet, via denne formular.

Man får en kvittering fra politiet på registreringen, og politiet oplyser at man hurtigt kan slå våbenejernes oplysninger op via registreringen, så man har styr på hvilket våben, der tilhører hvilken jæger.

Mange er i besiddelse af en smartphone i dag, og den har alle personerne stort set på sig hele tiden. Tag et billede af kvitteringen og gem det på telefonen.

Kilde: Jægerforbundet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj