Register
A password will be e-mailed to you.

Hovedret til 4-6 personer

  • 1 dyrekølle
  • 5-6 tørrede enebær
  • 5-6 sorte peberkorn
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 stort løg
  • 2 store gulerødder
  • 300 gr svampe (karljohan, champignon, portobello eller lign.)
  • 500 gr smør

Dyrekøllen trimmes for hinder og gnides med krydderierne der på forhånd er stødt godt og grundigt i en morter. Gnid også kødet med rigeligt salt.
Læg køllen i en stegeso med grofthakket løg og gulerødder og hæld et par deciliter øl eller vand ved. Sæt stegesoen i ovnen ved 100gr i ca. 10 timer.
Inden servering hældes væden fra og den kan bruges til en lækker sauce.

Smørret smeltes og vallen hældes fra(kan evt. bruges i bagværk og andet). Svampene gøres rene og duppes helt tørre for væde. De skal så simre i det klare smør i ca. 1 time. Derefter har man de lækreste smagfulde svampe, stadig spændstige som rå svampe.

Brug smørret til at lave opbagning til saucen eller gem det som smagsgiver til andre retter (kan holde sig ca. en uge på køl inden det harskner).

Server dyrekødet med svampene og en lækker sauce – nye kartofler vendt i lidt persille.

4 Responses

  1. Lise Bennedsen

    Hej
    Kan jeg stege den 10 timer dagen før, og så varme den op igen dagen efter?
    F.eks. stege den i stegeso torsdag, og fredag lægge bacon omkring og stege den færdig uden stegeso?
    Og i så fald, hvor lang tid skal den så cirka have ved genopvarmningen?
    Jeg har 1,4 kg udbenet kølle.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj