Registrer
Et kodeord vil blive e-mailet til dig.

Hovedret til 4-6 personer

  • 1 dyrekølle
  • 5-6 tørrede enebær
  • 5-6 sorte peberkorn
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 stort løg
  • 2 store gulerødder
  • 300 gr svampe (karljohan, champignon, portobello eller lign.)
  • 500 gr smør

Dyrekøllen trimmes for hinder og gnides med krydderierne der på forhånd er stødt godt og grundigt i en morter. Gnid også kødet med rigeligt salt.
Læg køllen i en stegeso med grofthakket løg og gulerødder og hæld et par deciliter øl eller vand ved. Sæt stegesoen i ovnen ved 100gr i ca. 10 timer.
Inden servering hældes væden fra og den kan bruges til en lækker sauce.

4 Responses

  1. Lise Bennedsen

    Hej
    Kan jeg stege den 10 timer dagen før, og så varme den op igen dagen efter?
    F.eks. stege den i stegeso torsdag, og fredag lægge bacon omkring og stege den færdig uden stegeso?
    Og i så fald, hvor lang tid skal den så cirka have ved genopvarmningen?
    Jeg har 1,4 kg udbenet kølle.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.