Register
A password will be e-mailed to you.

Jeg havde været afsted hver aften siden den 16. maj og havde kun set en knopbuk samt en abnorm spidsbuk da jeg tog afsted fredag aften. Jeg kom lidt sent afsted og var først på plads i skydestigen klokken 19.45. Havde kun siddet der i 5 minutter da jeg kunne se et rådyr i skellet til statsskoven. Et kig i kikkerten afslørede at det var en rå og jeg opdagede nu at knopbukken stod 20 meter længere henne og essede. De kom nu ud på marken, hvor jeg sad og de nød aftensolen.

Et par minutter efter opdagede jeg at der var et andet dyr, der bevægede sig i skovkanten og kikkerten kom forsigtigt op. I det samme kom hovedet op og jeg kunne se at det var en fin 6-ender, der bøjede meget bagud. Den kom nu stille og roligt ud på marken til de andre dyr og jagede lidt rundt med knopbukken. Jeg tog jagtriflen op og gjorde klar til at skyde bukken når den stod med siden til. Det gjorde den på ca. 100 meter og jeg slap kuglen og bukken gik i jorden.

Bukken var en 2 års 6-ender som vejede 16 kg brækket. Og det er 3 år i træk at jeg skyder en god buk fra den skydestige jeg sad i.

Den blev skudt med en Otterup jagtriffel i kaliber 6,5×55 og med en 10,4 grams roundnose kugle. Sigtekikkerten er en Bushnell banner 6-18×50.

Knæk og bræk

Morten Sparvath

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj