Register
A password will be e-mailed to you.

I denne film taler vi med våbensmeden, Kristian Pedersen, om sigtekikkerter til jagt.

En sigtekikkert der kan anvendes til både anstand-, pürsch-, driv-, og trykjagt i Danmark og udlandet. Hvad er forskellen på de forskellige prisniveauer og hvad betyder udtrædelsespupil, 1. og 2. billede plan, multi coated linser, parallakse justering, superzoom kikkerter? Se filmen og få forklaringen.

Udtrædelsespupil

Lav objektiv diameter betyder ikke nødvendigvis lav lysgennemstrømning i kikkerten. Det som giver lys. Objektivdiameteren divideret med forstørrelsen giver udtrædelsespupil. En klassisk kikkert har en objektivdiameter på 56 mm og 8 x forstørrelse. 56 / 8 = 7 mm.
7 mm er det maksimale vores pupil kan udvides sig i total mørke. Hvis forstørrelsen i ovenstående eksempel fx var 4 x forstørrelse, ville udtrædelsespupillen være 14 mm. Det kan menneskets øje ikke udnytte.
Ved almindelig dagslys er udtrædelsespupillen omkring 2-3 mm, ved skumring omkring 4 mm og i total mørke omkring 6-7 mm.

Coated linser

Coated linser går helt tilbage til 1935 og Kristian fortæller om historien og antallet af linser i en riffelkikkert. Coating er med til at give høj lysgennemstrømning og forbedre muligheden for at holde linsen ren. I filmen demonstreres coatingens betydning for vanddrypper på linsen.
Forskellige typer glas, coatning, antal linser og slibning har betydning for sigtekikkertens kvaliteter.

Guldkorn fra våbensmeden

En relativ billig kikkert kan sagtens være mekanisk i orden i dag”, fortæller våbensmeden om i filmen.

Hvilken betydning har tråd korsets placering afhængig af om det er placeret i 1. og 2. billede plan?

Sigtekikkerter med laserafstandsmåler, for eller imod?

Hvad får du egentlig for de mange tusind ekstra kroner, hvis du køber en af de dyrere sigtekikkerter frem for en af de lidt billigere?

Våbensmeden besvarer disse spørgsmål og mange flere i filmen.

Abonnér

Der kommer løbende nye gratis film om jagt på vores Youtube kanal. Abonnér og følg med.

subscribe_20button

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj