Registrer
Et kodeord vil blive e-mailet til dig.

Dyrekølle af råvildt til 6 personer

  • ca. 2 -2½ kg dyrekølle inkl. knogler
  • 300 g bacon
  • Salt
  • Peber

Sovs

  • ½ liter mælk
  • 4 – 8 spsk. mel
  • ca. 80 g smør
  • Salt
  • Kulør
  • Fløde/mælk
  • Ribsgele

Fremgangsmåde

Gør køllen i stand ved at fjerne alle hinder og udben køllen. Læg køllen i et ildfast fad og dæk hele køllen med bacon.

Sæt køllen i oven ved 200 grader i ca. en time indtil baconen er let brunet.

Sovsen bages op til en tyk opbagning og hældes over kød/bacon. Kødet videresteges ved 160 grader i ca. 1½ time (hæld evt. en lille smule vand, ikke mere end ½ dl, i bunden af fadet). Mens køllen er i ovnen hældes der løbende stegesky over kødet et par gange (sovsen fra fadet).

Når stegen er færdig stegt sies sovsen og smages til.

Tilbehør

Hasselbagte kartofler passer rigtig godt til.

  • ca. 2 – 2½ kg kartofler
  • Salt
  • 3 spsk. olivenolie

Kartoflerne skrælles og er de medium/store kan de med fordel halveres på langs, da den hasselbagte kartoffel dermed bliver mere sprød. Der snittes en masse smale snit, som ligger tæt op af hinanden og de skal gå næsten igennem kartoflen.

Blandingen med olivenolie og salt pensles ud over alle sider på kartoflerne.

Sæt kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min. eller til de er gyldne.

One Response

  1. susanneg

    Dyrekølle er rigtig godt. Jeg har lavet det et par gange og fuldt noget ala den samme fremgangsmåde. Som andet velegnet tilbehør kan nævnes nye hvide kartofler, brunede kartofler, ribsgele, smørristede hele champignon, bønner eller waldorfsalat.

    Velbekommen

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.