Dyrekølle af råvildt til 6 personer
- ca. 2 -2½ kg dyrekølle inkl. knogler
- 300 g bacon
- Salt
- Peber
Sovs
- ½ liter mælk
- 4 – 8 spsk. mel
- ca. 80 g smør
- Salt
- Kulør
- Fløde/mælk
- Ribsgele
Fremgangsmåde
Gør køllen i stand ved at fjerne alle hinder og udben køllen. Læg køllen i et ildfast fad og dæk hele køllen med bacon.
Sæt køllen i oven ved 200 grader i ca. en time indtil baconen er let brunet.
Sovsen bages op til en tyk opbagning og hældes over kød/bacon. Kødet videresteges ved 160 grader i ca. 1½ time (hæld evt. en lille smule vand, ikke mere end ½ dl, i bunden af fadet). Mens køllen er i ovnen hældes der løbende stegesky over kødet et par gange (sovsen fra fadet).
Når stegen er færdig stegt sies sovsen og smages til.
Tilbehør
Hasselbagte kartofler passer rigtig godt til.
- ca. 2 – 2½ kg kartofler
- Salt
- 3 spsk. olivenolie
Kartoflerne skrælles og er de medium/store kan de med fordel halveres på langs, da den hasselbagte kartoffel dermed bliver mere sprød. Der snittes en masse smale snit, som ligger tæt op af hinanden og de skal gå næsten igennem kartoflen.
Blandingen med olivenolie og salt pensles ud over alle sider på kartoflerne.
Sæt kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min. eller til de er gyldne.
Dyrekølle er rigtig godt. Jeg har lavet det et par gange og fuldt noget ala den samme fremgangsmåde. Som andet velegnet tilbehør kan nævnes nye hvide kartofler, brunede kartofler, ribsgele, smørristede hele champignon, bønner eller waldorfsalat.
Velbekommen