Register
A password will be e-mailed to you.

Dyrekølle af råvildt til 6 personer

  • ca. 2 -2½ kg dyrekølle inkl. knogler
  • 300 g bacon
  • Salt
  • Peber

Sovs

  • ½ liter mælk
  • 4 – 8 spsk. mel
  • ca. 80 g smør
  • Salt
  • Kulør
  • Fløde/mælk
  • Ribsgele

Fremgangsmåde

Gør køllen i stand ved at fjerne alle hinder og udben køllen. Læg køllen i et ildfast fad og dæk hele køllen med bacon.

Sæt køllen i oven ved 200 grader i ca. en time indtil baconen er let brunet.

Sovsen bages op til en tyk opbagning og hældes over kød/bacon. Kødet videresteges ved 160 grader i ca. 1½ time (hæld evt. en lille smule vand, ikke mere end ½ dl, i bunden af fadet). Mens køllen er i ovnen hældes der løbende stegesky over kødet et par gange (sovsen fra fadet).

Når stegen er færdig stegt sies sovsen og smages til.

Tilbehør

Hasselbagte kartofler passer rigtig godt til.

  • ca. 2 – 2½ kg kartofler
  • Salt
  • 3 spsk. olivenolie

Kartoflerne skrælles og er de medium/store kan de med fordel halveres på langs, da den hasselbagte kartoffel dermed bliver mere sprød. Der snittes en masse smale snit, som ligger tæt op af hinanden og de skal gå næsten igennem kartoflen.

Blandingen med olivenolie og salt pensles ud over alle sider på kartoflerne.

Sæt kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min. eller til de er gyldne.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

One Response

  1. susanneg

    Dyrekølle er rigtig godt. Jeg har lavet det et par gange og fuldt noget ala den samme fremgangsmåde. Som andet velegnet tilbehør kan nævnes nye hvide kartofler, brunede kartofler, ribsgele, smørristede hele champignon, bønner eller waldorfsalat.

    Velbekommen

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj