Registrer
Et kodeord vil blive e-mailet til dig.

Ingredienser (Appetizer/hors d’oeuvre til 6-8 personer)

  • 400 gr brystfilet af Canadagås (ca. 2 stk)
  • 1 L ande- eller gåsefedt
  • Salt
  • Sukker
  • Hvidløg
  • Timian
  • 3-4 spsk portvin
  • 4-5 skiver rugbrød
  • 2 æbler
  • Evt. frisk salvie

Fremgangsmåde

Kødet confiteres først:

Bland rigelige mængder salt og sukker (halvt af hver) med timian og finthakket hvidløg.
Tør brystfileterne godt af, og gnid dem godt ind i krydderblandingen.
De skal være dækket af et godt lag. Put kødet i en lufttæt beholder og lad det stå på køl i ca. 1 døgn.

Kødet skylles helt rent, og tørres af så det er helt tørt.

I en gryde smeltes fedtet og det varmes langsomt op.
Kødet lægges i fedtet og skal nu ”koge” i fedtet i mindst 3 timer.
Det må kun lige boble i ny og næ, ikke fritere eller boble voldsomt.

Kødet lægges i en beholder igen, og dækkes med fedtet og sættes på køl. Det har bedst af at hvile et døgns tid inden man bruger det. I denne form er det konserveret så det kan holde mindst 6 måneder.
Brystfileterne kan enten brunes i ovnen 20 min. ved 200gr og spises som de er, eller som her bruges til rilette.

Til rilette skilles kødet fra hinanden med en gaffel og iblandes et par spsk af fedtet og lidt portvin. Smag til med salt og peber. Herefter røres det jævnt og puttes i en beholder med et lille lag fedt øverst – det kan holde sig ret længe på denne måde.

Til servering som hors d’oeuvre rister man rugbrød (evt. Skåret til små cirkler eller firkanter) og pynter med et par skiver stegte æbler og salvie. Det kan evt. også kombineres med noget surt ala syltet agurk eller rødbede. Det er også et godt alternativ til julebordets sylte.

Lækker rilette af canadagås

One Response

  1. Malene Gantzler

    jeg har nu posted en opskrift på min FB side men kan stadig ikke se opskriften…?

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.