Registrer
Et kodeord vil blive e-mailet til dig.

Retten er til 4 personer

Ingredienser og råvarer til en lækker vildtret.

  • 800 g moskus- eller rensdyr kød. Det skal være reelt kød fra kølle eller ryg. (andet vildt kan også bruges).
  • 100 g sortebær eller blåbær
  • 200 g selleri
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g tørrede vilde svampe
  • 1 skalottelog
  • Lidt persille
  • 3 dl kraftig vildtsky (kan fås i delikatesse forretninger)
  • 50 g smør
  • 1 glas rødvin
  • Lidt sukker
  • 4 bagekartofler

Garniture

De vilde bær råsyltes med sukker.

Selleri skæres i tern og koges godt mør i piskefløde, blendes og holdes varm.

Svampene udblødes i vand, sauteres i smør, løg og persille vendes i.

Sauce

Sukker smeltes og rødvin tilsættes, det hele koges ned til det halve.

Tilsæt sky og kog igen ned til det halve

Tilsæt smør

Vildtet

Kødet befris for sener og brunes.

Kødet steges færdigt i ovnen på 175 grader i ca. 12 minutter for køller og 7 minutter for ryg

Når kødet kommer ud af ovnen, pakkes det ind i folie og dækkes med et viskestykke. Det skal trække samme tid som stegetiden.

Kartoffel

Kartoflerne skrælles, rives og presses fri for saft.

Steg de revne kartofler i olie på panden med salt og peber til rösti.

2 Responses

  1. Profile photo of fotografen
    fotografen

    Vil henlede opmærksomheden på at ophavsretten er overtrådt med billedet

    der som autor skriver er fra et blad.

    Der er intet fotonavn ved foto – heller ikke så godt.

    Sitet kan komme til at hænge på en  stor regning for brug af det billede med mindre der foreligger en skriftlig tilladelse til brug af her på sitet.

    billeder der oploades skal være  udført af oploaderen selv for at være på den sikre side.

    mvh fotografen

     

     

     

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.