Register
A password will be e-mailed to you.

EFTER SKUDDET er en jagtfilm produceret og fremstillet af Preben Flügel fra jagtkursus.dk, som fortæller og forklarer, på meget pædagogisk vis, hvordan du som ny riffeljæger forbereder dig bedst muligt til bukkejagten. Jagtfilmen er opdelt i 4 afsnit; Forberedelse (10:24 min.), opbrækning (15:32 min.), flåning og forlægning (36:12 min.) samt trofæ- og færdigbehandling (21:43 min).

EFTER SKUDDET er en instruktions jagtfilm, som bringer jægeren igennem hele forløbet fra bukken er nedlagt til kødet er i fryseren og opsatsen hænger på væggen.  Filmen adskiller sig fra andre jagtfilm, idet fokus er på begivenhederne efter skuddet er afgivet og bukken er nedlagt. Derfor vises heller ikke scener fra pürsch, nedlagt vildt i skudøjeblikket og lignende scener, som mange andre jagtfilm.

Forberedelse og jagtudstyr

Her fortælles og gennemgås, hvilket jagtudstyr som er væsentligt at få med inden du tager på riffeljagt og bukkejagt. Der fortælles detaljeret om håndkikkert med rem, jagtkniv, jagtdolk, strygestål, afstandsmåler, lommelygte, pandelygte, bærerem til råvildt, myggespray samt butolo bukke lokkekald.
Herefter gennemgås, hvordan tørtræning kan og bør øves hjemme med jagtriffel, samt hvordan vejrtrækning og aftræk kan trænes i kombination med anvendelse af skydestok. Tørtræning kan med fordel udøves som skydetræning med luftgevær.

Opbrækning

Efter bukken er nedlagt skal dyret brækkes op med det samme, da maveindholdet ellers begynder at gære og kan i værste fald ødelægge kødet.
EFTER SKUDDET viser, hvordan du opbrækker en buk.  Først åbnes ved halsen og der skæres til brystbenet, luftrøret fjernes og spiserøret lukkes for at forhindre maveindholdet løber ud.  Dernæst lægges et snit ved pensel (penis på bukken) og dernæst fjernes kloakken (endetarm på bukken).

Herefter lukkes bukken op indtil bughule og brysthule med et forsigtigt snit og tarme, mave og indvolde kan nu fjernes.  Endvidere vises hvordan hjerte og lever renses og gøres klar til spisning.

Har du aldrig brækket et dyr op før, vil du efter at have set dette afsnit, være i stand til at brække dit først stykke råvildt.

Flåning og forlægning

Først gives gode råd til aflivning af råvildt, hvorefter der gennemgås, hvor der skal sigtes på råvildtet (bladet) samt hvordan råvildtet reagerer på forskellige skudtegn, som fx en hjertekugle.

Flåning af bukken gennemgås fra a-z stille og roligt, mens der hele tiden forklares, hvad der sker. Der vises, hvordan hoved/opsats skæres korrekt af, således at den efterfølgende trofæbehandling kan udføres lettere og derefter bliver bukken flået og forlagt og er dermed klar til fryseren.

Du vil efter at have set afsnittet om flåning og forlægning selv være i stand til, at partere dit første stykke råvildt.

Trofæbehandling

Det forklares, hvordan opsatsen fra bukken afkoges og behandles samt hvilket grej du kan anvende, herunder fjernelse af kød, øjne, hjerne og rensning af rosenkranse. Efter opsatsen har tørret et døgns tid skal den slibes og pudses af og gøres klar til afblegning med 10 % brindoilte. Pas på med at ramme rosenkransene da de ellers vil miste deres naturlige smukke farve.
Derefter er opsatsen færdig og klar til montering på trofæpladen.
Tilpasning af trofæer og opsatser fra jagt i udlandet, som typisk er tilskåret andeles end vi gør i Danmark gennemgås også i EFTER SKUDDET.

Anmeldelse af EFTER SKUDDET

EFTER SKUDDET er en jagtfilm som mange nye riffeljægere vil have stor glæde af. Der forklares og fortælles hele tiden, på en pædagogik måde, hvad der foregår og hvordan det skal ”føles” når der skæres, brækkes, flås osv.
Du vil sandsynligvis, som ny riffeljægere være i stand til at brække, flå og forlægge en buk og et stykke råvildt efter at have set filmen én eller flere gange, da instruktionerne fortælles på en god og forklarende måde.
Du køber ikke en flot jagtfilm med vildt, naturscener og andet men en god guide/instruktionsfilm til, hvordan vildtet færdigbehandles og gøres klar til fryseren. En disciplin som er vigtigere end selve skuddet.
EFTER SKUDDET koster kun 199 kr. og kan bestilles her via kontaktformularen eller kan købes i udvalgte jagtforretninger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj