Register
A password will be e-mailed to you.

løse hunde

Annonce om løse hunde

En landmand og jæger ved Nibe i Nordjylland indrykkede onsdag d. 28. marts 2012 en annonce i Nibe Avis, om at løse hunde ville blive bortskudt.

Annoncen kommer umiddelbart efter, at en jæger i Holbæk området på Sjælland, skød og dræbte genboens labrador i sidste uge.

Herunder er annoncen, som blev indrykket i Nibe Avis.
nibe avis løse hunde

Skovarealer generes af løse hunde

Landmandens skovarealer generes jævnligt af mindst fire hunde. Indtil landmanden indrykkede annoncen har han haft held med at kontakte hundenes ejer og løst problemet på den måde, men  han er desværre ikke vidende om, hvem der ejer hundene, som nu generer skovaralerne.

Han håber ikke det bliver nødvendigt at skyde de løse hunde, men han ser desværre ingen anden udvej og han håber på, at annoncen kan være med til at hundeejerne er mere opmærksomme på deres løse hunde. Landmanden følger blot gældende lovgivning, hvilket også var tilfældet med hunden der blev skudt i Holbæk området.

Han er er selv hundeejer og har intet imod at folk lufter deres hunde i hans skovarelaer, så længe de holdes i snor. En løs hund kan forårsage rigtig meget skade og uro for vildtet.

Hvad siger loven

Bekendtgørelse af lov om mark- og vejfred §14 stk. 2 siger ”Nedskydning eller anden direkte på drab af dyret sigtende fremgangsmåde må dog kun anvendes, når dyrets besidder i forvejen indenfor det sidste år er advaret. Er besidderen ukendt, kan advarsel indeholdende en kort beskrivelse af det pågældende dyr ske gennem et på egnen udbredt dagblad. Advarsel er dog ufornøden, når dyret angriber andre husdyr eller frembyder nærliggende fare for person eller ejendom”.

Kilde: “Landmand truer med at skyde hunde” af Mie Mølbak på Nordjyske.dk samt annonce fra Nibeavis.dk

Er det i orden af skyde løse hunde når lovgivningen følges?
Deltag i debatten herunder.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

2 Responses

 1. Orladk

  Hvis hundeejer ( er selv hendeejer), blot overholder henvisninger , love og regler er der vel ikke noget problem.

   

  Svar
 2. Bennso.

  Hej.

  Ja det er helt i orden, er enig med denne landmand i, at det forstyer vildtet i skoven.

  Mvh.

  Bennso.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj