Register
A password will be e-mailed to you.
Min første sneppe

Min første sneppe

I går var jeg på min anden jagt nogensinde. Det startede med at vi mødtes på stedet kl. 10:15, og fik en kop kaffe. Derefter blev vi informeret om dagens forløb, og om hvad vi måtte skyde. Jeg var så spændt på at komme ud og jæge fordi på min debut jagt, der skød jeg en fasan og en hare. Omkring kl 10:40 kørte vi afsted med jagtvognene til den første mark.

Jeg blev sat på post lige i midten af fuglenes flyvende retning. Lige pludeslig blev jeg nervøs, fordi jeg havde masser af tanker der gik igennem hovedet – som: “hvad må jeg skyde?” “hvor må jeg ikke skyde?” “hvad skal jeg passe på?” og vigtigst af alt “hvor står de andre jæger og hundefører henne?”.
SÅ kom der 4 fasaner flyvende imod mig, men fordi jeg var nervøs, skød jeg ikke. Heldigvis stod de andre jægere klar til at skyde, og 2 af fasanerne blev nedlagt 🙂

Vi gik videre til to andre steder men der var ikke særlig meget at skyde – jeg fik kun afgivet 1 skud, og uden succes. Kl 12:30 tog vi tilbage for at spise frokost og efter vi var mætte af rugbrødsmadder, gik vi ud igen.
På vejen ud til den første mark efter frokost, spurgte jeg ind til de forskellig jagttraditioner, og hvad de andre jæger havde oplevet, og der hørte jeg mange sjove jagt historier.

Endelig kom vi til det første jagt sted, hvor der var mulighed for at skyde en hare – men fordi den løb igennem en skov, så kunne jeg ikke afgive skud. Derefter kom vi til en anden mark hvor jeg blev sat på post lige udenfor en skov hvor hundeførerne gik igennem. Imens de gik, råbte de “FASAN!” når der var en fasan der fløj imod os. En af dem råbte også “SNEPPE!” et par gang – og de var hurtigt nedlagt af de mere egnede jægere. Pludselig råbte hundeføreren “SNEPPE!” igen, og den fløj liiiiige imod mig. Jeg træk vejret dybt og når afstanden og sikkerhedsgraden var rigtig, skød jeg.

Jeg ramte den LIGE hvor man skal med et skud, og den kom faldende ned til jorden. Efter jagten var overstået, fik jeg mange gratuleringer fra de andre jægere, og fordi det var min første sneppe glædede de sig til at opretholde traditionen! – og den glædede jeg mig ikke lige frem til!

Efter en andejagt til sidst, var det tid til vildtparaden. Der var 3 snepper der var skudt på den jagt og en af dem var min. Så kaldte skytten mig op foran de andre jægere og så skulle jeg kysse sneppen bagi. Og det gjordte jeg med tøven, men man skal jo bevare traditionerne ;-).

Nu har jeg 2 spørgsmål som jeg håber i vil svare på 🙂

1. Måske et dumt spørgsmål men: Er det muligt at købe et sneppe trofæ hvor der er en ægte sneppe i midten? Jeg har beholdt penselfjerne, men ikke selve sneppen – og det er fordi jeg ikke ved hvor man får lavet et trofæ med sine dyr?

2. Hvor i København kan man få lavet sådan nogle trofæer?

På forhånd tak fordi i læste med og håber på nogle svar 🙂

Knæk og bræk,

Gabriel

 

3 Responses

 1. daahjorten

  Hej Gabriel,

  Tillykke med sneppen, det er rigtig flot.

  Rigtig mange jægere går på jagt i mange år, før de overhovedet, hvis de da gør, kommer på skudhold af en sneppe. 

  Jeg ved ikke helt hvad du tænker på, vedrørende et "sneppe trofæ"? Jeg har sat penselfjernene i kantbåndet på mit jagthat og har andre penselfjer indsat i min jagtjournal. Men ens første sneppe er speciel.

  Knæk og bræk

  Michael

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj