Register
A password will be e-mailed to you.

labradorEn familie fra Bognæs ved Holbæk på Vestsjælland fik deres labrador skudt af genboen.

Hændelsen har fulgt meget i medierne og meningerne er delte. Er lov om mark- og vejfred for lempelig, handlede genboen for voldsomt, kunne familien have gjort mere, ja selv Fødevareminister Mette Gjerskov (S) vil se på om loven skal laves om.  Loven er helt tilbage fra 1872.

Historien kort

Familiens hund var løbet ud af hegnet omkring ejendommen og ind på genboens grund, hvor hunden igen havde generet hans egne dyr, som består af hjorte, kaniner og hunde.

Familien som ejer hunden var blevet advaret af genboen (Johnny Pedersen som er jæger) gennem det seneste år. Advarslerne har både været mundtlige og skriftlige og for lidt under et år siden, fik familien et brev, hvoraf det fremgik at hunde ville blive skudt, såfremt den viste sig på grunden igen, oplyser B.T.

Johnny Pedersen har returneret hunden til familien mange gange samt et par gange til politiet og han så sig desværre nødsaget til at skyde hunden på grund af hans egne dyr.

Familien står dog helt uforstående overfor denne handling efter tabet af deres labrador hund og fortæller at de har returneret Johnny Pedersens hunde når de løb ind på deres grund.

Johnny Pedersen anmeldte selv episoden til Holbæk politi, som nu har valgt at lukke sagen. ”Umiddelbart sker der ikke mere. Der er for så vidt ikke sket noget ulovligt”, siger vicepolitiinspektør og chef for lokalpolitiet i Holbæk John Jensen til ekstrabladet.dk.

Danmarks Jægerforbund

Formanden for Danmarks Jægerforbund, Ole Roed Jakobsen, ser nødig loven ændret da den giver jægere og lodsejere en sidste mulighed for at skyde omstrejfende hunde. Danmarks Jægerforbund udtalte sig til TV2 og hele indslaget kan ses her.

Hvad siger loven

Bekendtgørelse af lov om mark- og vejfred §14 stk. 2 siger ”Nedskydning eller anden direkte på drab af dyret sigtende fremgangsmåde må dog kun anvendes, når dyrets besidder i forvejen indenfor det sidste år er advaret. Er besidderen ukendt, kan advarsel indeholdende en kort beskrivelse af det pågældende dyr ske gennem et på egnen udbredt dagblad. Advarsel er dog ufornøden, når dyret angriber andre husdyr eller frembyder nærliggende fare for person eller ejendom”.

Var det i orden, at genboen skød familiens hund?
Deltag i debatten herunder.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

4 Responses

 1. daahjorten

  De skriver bl.a.: ”Hund skudt da den gik ind på naboens grund”, en mere sigende overskrift havde været "Hund skudt da den gik på jagt efter vildt i naboens skov".

  "Handicappet pige var balders ven" 
  Uansvarligt at en uopdraget hund er sammen med handicappede børn.

  Der mangler objektivitet og oplysning omkring, hvilke skader en beserk hund kan forvolde på vildt samt den ødelæggelse den kan forårsage for mandens levebrød.

  Det er sgu ham der er offer!

  Jeg så gerne overskrifter som:

  "Hund terroriserede nabo gennem flere år – endelig skudt"

  "Hund ødelægger hjorteopdræt og naboens økonomi"

  Svar
 2. Arne Kjeldsen

  Det er hel utroligt så meget den hændelse om hunden har fulgt i medierne. Alene på ekstrabladet var der mere end 2.400 kommentarer og i dag er der kommet yderligere ca. 500.

  Jeg forstår ikke at medierne og familien Danmark kan tage den hændelse så meget til sig? Og jeg er enig med Skovmand, hvis det havde været en såkaldt kamphund, havde medierne så også beskæftiget sig så meget med historien, jeg tvivler.

  At ministeren vil ændre loven er kun et tidligt ønske om at høste stemmer fra alle dem, som ikke ved hvilke ting familien kære hund er i stand til. Vi må ikke glemme at hunden er i familie med ulven som jager og dræber fra naturens side, når den kan komme til det.

  Det er en god historie, men er det ikke mere interessant at Syrien forhåbentlig acceptere Kofi Annans fredsaftale samt at Paven til besøger Cuba for første gang. Åbenbart ikke, da dette ikke "sælger" lige så godt som en skudt hund.

  Nogle aviser sendte sågar fotografer ud til "begravelsen" af hunden og tog meget følelsesladede billeder af familiens afsked med hunden.

  Behold den lovgivningen som den er, den har fungeret fint siden 1872!

  Svar
 3. skovmand

  forstår godt hundens ejer at de er kede og frustret

   

  men forstår også skytten

   

  det viser bare at de ikke havde styr på deres hund

  selvfølig er det trist med den udgang det er kommet men synes det er for dårligt at ejerne ikke har varetage de mange henvisinger og klager de har fået over hunden

   

  holder med skytten der har skudt hunden kan se på billederne hvor den er skudt og det er klokke rent skud så den har ikke lidt

  forstår han godt havde nok gjordt det samme i hans sted, forstil jer at i klager igen og igen og igen,

  så han har kun gjordt hvad loven tillader

  FORSTIL JER HVIS DET HAVDE VÆRET EN SÅKALDT KAMPHUND, SÅ HAVDE DET VÆRET OK ELLER HVAD

   

  Svar
 4. susanneg

  Det er da noget af det mest vanvittige og gale jeg har læst! At skyde en uskyldig familiehund, stakkels familie og hvor jeg dog føler med dem.

  Der må da være andre udveje en at skyde hunden! Godt initiativ fra Ministeren til at få gennemset og forhåbentlig få rettet op på denne gamle og  vanvittige lov, så andre familiehunde ikke må lide samme skæbne.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj