Register
A password will be e-mailed to you.

Claus Søgaard har arbejdet med stående hunde i mere end 40 år, primært korthåret hønsehund, men de seneste år, pointere og engelske hunde.

Han har været autoriseret markprøvedommer i 25 år, og har i de år dømt stort og småt. DM, flere vinderklasser, apporteringsprøver, fuldbrugsprøver, og alle de prøver der omhandles af fælles markprøveregler. Han har desuden dømt flere prøver i Sverige.

Claus har jeg haft ansvaret for dressur og træning i forskellige sammenhænge i over 30 år. I mere end 25 år har han også haft Springer Spaniels, som er anvendt ved større jagtarrangementer, hvor han har været med som hjælper. Han er ligeledes gravhunde, da han har stor passion for gravjagt/rævejagt.

I dag er Claus godt klar over, at han har haft et privilegeret jægerliv. Der har altid været adgang til terræner med vildt, og dermed mulighed for at uddanne og anvende hans stående jagthunde. Et af de helt store problemer i dag jf. Claus, er at folk ikke begriber, hvor meget vildt der skal til for at uddanne en stående jagthund, og at det ikke er nok, bare at lege med et par høns om foråret.

I anden del af filmen om stående jagthunde “Hundeerfaring med Claus Søgaard” deler han ud af sin mangeårige erfaring med jagthunde. Filmen kommer snart.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj