Register
A password will be e-mailed to you.

Claus Søgaard har arbejdet med stående hunde i mere end 40 år, primært korthåret hønsehund, men de seneste år, pointere og engelske hunde.

Han har været autoriseret markprøvedommer i 25 år, og har i de år dømt stort og småt. DM, flere vinderklasser, apporteringsprøver, fuldbrugsprøver, og alle de prøver der omhandles af fælles markprøveregler. Han har desuden dømt flere prøver i Sverige.

Claus har jeg haft ansvaret for dressur og træning i forskellige sammenhænge i over 30 år. I mere end 25 år har han også haft Springer Spaniels, som er anvendt ved større jagtarrangementer, hvor han har været med som hjælper. Han er ligeledes gravhunde, da han har stor passion for gravjagt/rævejagt.

I dag er Claus godt klar over, at han har haft et privilegeret jægerliv. Der har altid været adgang til terræner med vildt, og dermed mulighed for at uddanne og anvende hans stående jagthunde. Et af de helt store problemer i dag jf. Claus, er at folk ikke begriber, hvor meget vildt der skal til for at uddanne en stående jagthund, og at det ikke er nok, bare at lege med et par høns om foråret.

I anden del af filmen om stående jagthunde “Hundeerfaring med Claus Søgaard” deler han ud af sin mangeårige erfaring med jagthunde. Filmen kommer snart.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.