Register
A password will be e-mailed to you.

Regulering af rågeunger 

Vi kan alle sætte pris på grønne områder, mindre skove og natur som en del af byen. Mange tiltrækkes af disse områder, når vi gerne vil lidt væk fra byens pulserende og larmende liv, men det er ikke kun os mennesker der elsker disse områder, det gør rågerne også. Sådanne steder er nemlig attraktive for rågen at slå sig ned. Rågen er som bekendt en kolonirugende fugl, hvorfor få hurtig bliver til mange.

Filmen er naturligvis – som altid – ganske gratis! Denne gang i samarbejde med DKWAI.

Rågen er fredet

Rågen er en fredet fugl i henhold til EU fuglebeskyttelsesdirektivet fra 1979. Det er dog muligt, efter forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen, at foretage regulering af voksne råger i det tidlige forår inden redebygning og æglægning samt regulering af rågeunger uden for reden i rågekolonier i perioden 1. maj til 15. juni.

Råger kan være meget støjende og det kan derfor være med blandede følelser at være nabo til en rågekoloni. Støjen fra rågekolonien er mest generende fra kolonien dannes omkring marts til efter ynglesæsonen er overstået i juni måned, hvorefter fuglene spredes igen.

Filmen

I filmen ”Rågeregulering” har vi sat os for at undersøge, hvordan en lokal rågekoloni i Lejre kommune påvirker sine omgivelser. I filmen taler vi med en biolog, en nabo til en rågekoloni, den lokale ejendomsmægler samt formanden for Lejres Jagtforening som også tager os med på regulering af rågeunger.

Din mening

Vi vil som altid rigtig gerne høre din mening om filmen. Din mening er vigtig for os og den er med til at gøre vores film endnu bedre. Skriv en kommentar herunder eller send os en mail på info@jaegernesmagasin.dk.

Jo flere der ser vores film, desto flere og bedre film kan vi producere. Derfor må du rigtig gerne dele filmen i dit netværk og med dine jagtkammerater.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

2 Responses

  1. Jonas Mikkelsen

    Jeg synes det er helt i orden at regulere. Som I viser filmen, så hjælper det jo naboerne. Kan godt forestille mig det må træls at bo op af en rågekoloni.
    Har desværre ikke selv prøvet at regulere rågeunger, men det ser ud til at være spændende

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj