Register
A password will be e-mailed to you.

Regulering af rågeunger 

Vi kan alle sætte pris på grønne områder, mindre skove og natur som en del af byen. Mange tiltrækkes af disse områder, når vi gerne vil lidt væk fra byens pulserende og larmende liv, men det er ikke kun os mennesker der elsker disse områder, det gør rågerne også. Sådanne steder er nemlig attraktive for rågen at slå sig ned. Rågen er som bekendt en kolonirugende fugl, hvorfor få hurtig bliver til mange.

Filmen er naturligvis – som altid – ganske gratis! Denne gang i samarbejde med DKWAI.

Rågen er fredet

Rågen er en fredet fugl i henhold til EU fuglebeskyttelsesdirektivet fra 1979. Det er dog muligt, efter forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen, at foretage regulering af voksne råger i det tidlige forår inden redebygning og æglægning samt regulering af rågeunger uden for reden i rågekolonier i perioden 1. maj til 15. juni.

Råger kan være meget støjende og det kan derfor være med blandede følelser at være nabo til en rågekoloni. Støjen fra rågekolonien er mest generende fra kolonien dannes omkring marts til efter ynglesæsonen er overstået i juni måned, hvorefter fuglene spredes igen.

Filmen

I filmen ”Rågeregulering” har vi sat os for at undersøge, hvordan en lokal rågekoloni i Lejre kommune påvirker sine omgivelser. I filmen taler vi med en biolog, en nabo til en rågekoloni, den lokale ejendomsmægler samt formanden for Lejres Jagtforening som også tager os med på regulering af rågeunger.

Din mening

Vi vil som altid rigtig gerne høre din mening om filmen. Din mening er vigtig for os og den er med til at gøre vores film endnu bedre. Skriv en kommentar herunder eller send os en mail på info@jaegernesmagasin.dk.

Jo flere der ser vores film, desto flere og bedre film kan vi producere. Derfor må du rigtig gerne dele filmen i dit netværk og med dine jagtkammerater.

2 Responses

  1. Jonas Mikkelsen

    Jeg synes det er helt i orden at regulere. Som I viser filmen, så hjælper det jo naboerne. Kan godt forestille mig det må træls at bo op af en rågekoloni.
    Har desværre ikke selv prøvet at regulere rågeunger, men det ser ud til at være spændende

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.