Register
A password will be e-mailed to you.
buk_30_maj_2013-1-11_0

Rigtig fin seksender…..dog ikke en af dem der er set på vildtkameraet.

Hej 🙂

En lille jagt-historie og spørgsmål…….

Jeg sidder i jagt-stigen 30 maj og nyder solen mens jeg tænker på de fine bukke, jeg har kunne følge med vildtkameraet op til jagten. Og ikke set siden 16 maj….ikke lige de 3 rigtig fine 😉

Lidt fordybet i disse dejlige tanker får jeg et helt chok, da fasan-kokken pludselig, lige nedenfor stigen, vil fortælle alle. det her er hans område. Imens jeg prøver at fange ham med mobilen, (har selvfølgelig glemt det nye indkøbte 50 x zomm digitalkamera, netop købt til sådanne øjeblikke!), kommer der en rå springende ud på marken og ind i skoven igen……med bukken lige efter der har strakt hals og hovedet ned langs jorden. Jeg når ikke at pifte eller noget som helst, inden de er væk. Jeg når ikke at tænke nærmere over det, da de kommer susende op langs den remise, jeg sidder ved og standser lige bag stigen. Bukken pruster og stønner….troede egentligt de alle var i god form:-D….og fejer lystigt til en lille busk. Jeg når at lige at tænke, om man mon kunne sidde omvendt i sådan en stige og skyde? Men inden tanken er færdig tænkt, ser jeg råen er kommet ud på marken, og ja, så er det jo bare at vente;-) Ganske rigtigt….får bragt ham til standsning ved et lille fløjt og han forender efter 15 meter for en bladkugle.

Jeg sidder og nyder det hele engang til, da jeg kommer til at tænke over, vi jo kun er i slutningen af maj og ikke juli!! Er det ikke tidligt at være i brunst……..??

Knæk og bræk

Casper N

 

About The Author

Foretrukne jagtformer: Bukkejagt Haglbøssejagt Pürschjagt Riffeljagt Rævejagt Trykjagt Foretrukne jagtvåben: Haglgevær Jagtriffel Jagthund: Anden Jeg er så heldig at have noget jagt tæt, hvor jeg bor i Horsens. Masser af råvildt men vil meget gerne optimere reviret mht fasan og hare :-) Har for første gang en gammeldags labrador.....en brun han, der også meget gerne vil have lidt mere fuglevildt at hente.....

Related Posts

2 Responses

 1. Nikolaj Brandt

  Hej Kenneth
  Mange tak 🙂
  Det er måske en form for nysgerrighed, for ja, er da først der midt i juli, man siger brunsten går ind.
  Men det er selvfølgelig altid godt lige at øve lidt……:-D

  Knæk og bræk
  Casper

  Svar
 2. Nikolaj Brandt

  Hej Casper,
  Tillykke med bukken og en dejlig historie. Normalt er brunstperioden fra midten af juli til midten/slut august og ikke den periode, hvor bukken må jages herhjemme, men ikke desto mindre har jeg selv bladret bukke ind i maj og juni med butollo lokkekaldet.
  Tror ikke de som sådan er brunst på nuværende tidspunkt, tror mere de bare nysgerrige. Nu er det meget svært at vurdere alderen på bukken på billedet, men jeg vil ikke tro den er så gammel. Jeg tror ikke en gammel buk på +4 år vil lade sig “lokke” af kaldet, de er noget mere agtpågivende.
  Knæk og bræk
  Kenneth

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj