Registrer
Et kodeord vil blive e-mailet til dig.

Ingredienser (hovedret til 4 personer)

  • 2 fasaner
  • 1 øl (33cl) jeg brugte en porsebock fra Thisted Bryghus
  • 2 løg
  • 1 stængel bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 3 laurbærblade
  • 140gr røget bacon
  • 200gr grønne puy linser
  • 2 skalotteløg
  • 5dl hønsefond
  • 12 små gulerødder
  • Honning
  • Purløg
  • Hvedemel og smør til opbagning

Fremgangsmåde

Fasanerne skylles og tørres af – gnides med salt og peber indvendigt og udvendigt. Baconen ristes godt i en gryde og fasanerne brunes af bagefter sammen med løgene og selleri skåret i grove tern.

Når det hele er brunet godt, hældes det i en lerstegeso eller forbliver i stegegryden(hvis den kan tåle at komme i ovnen), og øllen hældes ved sammen med laurbærbladene og hvidløgsfeddene som har fået et dask med en kniv.

Det hele hygger sig i ovnen ved 160gr i ca. 45-60min. Mærk ved låret om kødet er mørt. Gem væden fra stegesoen/gryden til sauce.

Imens koges linserne med finthakket skalotteløg i hønsefonden til de er møre.

Gulerødderne steges i smør på en pande til de er al-dente. Derefter hældes lidt flydende blomsterhonning over og gulerødderne vendes i smør/honning-blandingen så det er godt dækket.

Anret med et godt drys purløg og en opbagt sauce lavet på væden fra stegegryden.

Se også: Fasansylte med knækbrød og gremolata

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.