Ingredienser (forret til 4 personer)
- 1 fasaner
- ca. 3dl hønsefond
- 4 blade husblas
- 2 spsk eddike
- 2 tsk havsalt (efter smag og ifht. Saltindholdet i fonden)
- 1 skalotteløg
- Skallen af 1 øko-citron
- En håndfuld bredbladet persille
- 1dl portvin
Knækbrød
- 50gr Ølandshvedemel
- 20gr hørfrø
- 1 tsk birkes
- 30gr solsikkekerner
- 1 tsk brændt maltmel
- 1 tsk havsalt
- 1dl vand
Fremgangsmåde
Fasanen parteres i bryststykke, ryg og lår og pocheres i fonden i ca. 40 min, og tages derefter af varmen og hviler i fonden ca. samme tid.
Fonden varmes op med husblasen til det er opløst og rørt godt ud. Derefter tilsættes eddiken og salt.
Kødes pilles og puttes i en skål, og det røres op med fonden lidt efter lidt indtil det bliver semi-flydende(kommer an på hvor meget kød der er). Massen hældes i portionsforme og sættes på køl i mindst 4-5 timer. Det kan sagtens laves dagen før.
Som modspil til den kødfulde sylte, bruges en slags gremolata: Skalotteløget og persillen hakkes fint og blandes med citronskallen.
Portvinen reduceres ved svag varme til det har en sirupsagtig konsistens. Det giver en sur/sød-sauce der passer godt til sylten.
Sylten kan evt. serveres med et stykke sprødt knækbrød som her:
Alle ingredienserne blandes til en masse der hældes ud på en bageplade med et ekstra stykke bagepapir over, og bredes ud til den er helt fladet ud – ca. 1-2mm tyk. Den bages ved ca. 110gr til det er godt sprødt. Ca. 1 times tid.
Tekst og Foto: Lars Justesen, Sjønne’s Mad – http://sjoenne.com/blog
Se også: Opskrift på krikand og forret med canadagås
Leave a Reply