Registrer
Et kodeord vil blive e-mailet til dig.

Ingredienser (forret til 4 personer)

  • 1 fasaner
  • ca. 3dl hønsefond
  • 4 blade husblas
  • 2 spsk eddike
  • 2 tsk havsalt (efter smag og ifht. Saltindholdet i fonden)
  • 1 skalotteløg
  • Skallen af 1 øko-citron
  • En håndfuld bredbladet persille
  • 1dl portvin

Knækbrød

  • 50gr Ølandshvedemel
  • 20gr hørfrø
  • 1 tsk birkes
  • 30gr solsikkekerner
  • 1 tsk brændt maltmel
  • 1 tsk havsalt
  • 1dl vand

Fremgangsmåde

Fasanen parteres i bryststykke, ryg og lår og pocheres i fonden i ca. 40 min, og tages derefter af varmen og hviler i fonden ca. samme tid.

Fonden varmes op med husblasen til det er opløst og rørt godt ud. Derefter tilsættes eddiken og salt.

Kødes pilles og puttes i en skål, og det røres op med fonden lidt efter lidt indtil det bliver semi-flydende(kommer an på hvor meget kød der er). Massen hældes i portionsforme og sættes på køl i mindst 4-5 timer. Det kan sagtens laves dagen før.

Som modspil til den kødfulde sylte, bruges en slags gremolata: Skalotteløget og persillen hakkes fint og blandes med citronskallen.

Portvinen reduceres ved svag varme til det har en sirupsagtig konsistens. Det giver en sur/sød-sauce der passer godt til  sylten.

Sylten kan evt. serveres med et stykke sprødt knækbrød som her:

Alle ingredienserne blandes til en masse der hældes ud på en bageplade med et ekstra stykke bagepapir over, og bredes ud til den er helt fladet ud – ca. 1-2mm tyk. Den bages ved ca. 110gr til det er godt sprødt. Ca. 1 times tid.

Tekst og Foto: Lars Justesen, Sjønne’s Mad – http://sjoenne.com/blog

Se også: Opskrift på krikand og forret med canadagås

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.