Register
A password will be e-mailed to you.

En vestjysk jæger har været ualmindelig uheldig i oktober og november måned, han har nedlagt to stykker dåvildt. Altså vildt som der, for det første, ikke er jagttid på (der er jagttid på dåkalve i to uger i december), og for det andet er det ene nedlagt med hagl, og ikke riffel, som det ellers kræves.

Det skriver Ringkøbing-Skjern Dagblad.

Dagbladet har besøgt jægeren, der er meget ked af situationen, og han forklarer at han er meget ked af situationen, og at der skulle ske to fejl kort tid efter hinanden. Han udtaler til Ringkøbing Skjern Dagblad”:

Nu har jeg gået på jagt siden 1967, og så kommer to så forfærdelige ting lige efter hinanden i år. Det er ikke til at bære. Dåhjortens gevir var brækket, så det for mig ligne- de det et gevir på en mindre kronhjort i de få øjeblikke, dyret kom hen over sporet, og hvor jeg skød. Ved det andet tilfælde blev der råbt råvildt, så jeg var sikker på, det var et stykke råvildt, der kom løbende, så jeg skød. Jeg ville gerne, at jeg kunne trække de to skud tilbage, men sådan er det,« fortæller jægeren.

Jægeren henvendte sig i det første tilfælde til politiet, og modtog i første omgang en bøde, men siden er sagen taget op som en Vandelssag. Ved en Vandelssag afgør politiet hvor grov jagtforseelsen har været, og om man eventuelt skal have frataget sit jagttegn i op til fem år.

Dagbladet har også talt med den lokale Formand for Ringkøbing Jægerforbund, Jens Lambæk, som ikke vil udtale sig om denne sag, men udtaler sig generelt til avisen, at alle jægere kan og har lavet fejl på jagt, men at det samtidigt er en fundamental jægerviden, at man altid er 100% sikker på, hvad man skyder efter, når man afgiver sit skud. Samt at det er meget vigtigt at huske, at man skal lære af sine fejl.

 

One Response

  1. Henriette Mortensen

    Man fristes til at spørge, hvordan dælen kan det gå til?
    Man bestemmer da ikke arten på et dyr ud fra dyrets gevir, men udseenende. Og i min lærdom er der både forskel på udseende og størrelse på en kronhjort og en dåhjort.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj