Register
A password will be e-mailed to you.

Naturstyrelsen er blevet opmærksom på, at der er lavet en fejl vedrørende jagttiderne for då og dåhjort i Herning, Holstebro, Struer og Lemvig kommuner i jagttidsbekendtgørelsen.

Fejlen giver i princippet mulighed for jagt på dåhjort fra 1. september 2014.

Der skete desværre en fejl, da vi udarbejdede bekendtgørelsen, og sidenhen har vi ikke kunnet se skoven for bare træer, så fejlen er smuttet med hele vejen til den færdige jagttidsbekendtgørelse. Vi stoler på, at midt- og vestjyske jægere lader være med at skyde dåhjorte, indtil jagttidsbekendtgørelsen er rettet til, hvorefter der vil være et forbud mod jagt på voksent dåvildt”, siger vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen fra Naturstyrelsen i Vestjylland.

Fejlen er allerede nu ved at blive rettet, så en ny bekendtgørelse kan træde i kraft hurtigst muligt i begyndelsen af september.

Dåvildtbestanden i Vestjylland er opbygget i begyndelsen af 00´erne, og bestanden er stadig ikke stærk nok til at kunne blive jaget på samme vilkår som kronvildt og råvildt. Derfor må voksent dåvildt ikke jages.

Dåkalve kan ifølge bekendtgørelsen skydes fra 1. december til 15. december. Kalve kan skydes, da de ikke er afgørende for at sikre en større bestand. I den forbindelse gælder det om at beskytte de voksne dyr.

Kilde: Naturstyrelsen

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj