Register
A password will be e-mailed to you.

Miljøminister Kirsten Brosbøl har nu underskrevet revisionen af jagttids- og vildtskadebekendtgørelserne.  Fremover vil jagttiderne blive revideret for fire år af gangen. Revisionen af nye jagttider og vildtskader træder i kraft den 12. maj 2014 jf. bekendtgørelsens § 7. Du kan læse bekendtgørelsen her.

Flere vildtarter er i forbindelse med revisionen blevet fredet, herunder sølvmåge, sildemåge og svartbag.

I mange kommuner ved kysten og fjordene er sølvmågen ofte til stor gene for beboere, hvis mågerne slår sig ned i boligkvarter og bymidterne, hvor der er masser af føde fra skraldespande og endda caféborde. Nu giver vi kommunerne mulighed for at indhente tilladelser fra borgerne til at regulere måger på deres vegne“, fortæller kontorchef Trine Fugmann.

Regulering af ræv
Bekendtgørelse om vildtskader er ligeledes revideret og her er det nye, at rævehvalpe må reguleres 1½ time før solopgang og 1½ efter solnedgang i perioden 1. juni til 31. august. Det er kun i forbindelse med regulering og ikke altså ikke gældende for jagt på ræv i jagtsæsonen.

Regulering af ræv i perioden 1. marts – 31. maj udgår og vil fremover kræve en forudgående reguleringstilladelse fra Naturstyrelsen.

Jægernes Magasin har tidligere talt med formanden for Danmarks Jægerforbund om forløbet i forbindelse med de nye jagttider, herunder fredningen af mågerne, som var til stor overraskelse for mange jægere og ikke-jægere.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj