Register
A password will be e-mailed to you.

Miljøminister Kirsten Brosbøl har nu underskrevet revisionen af jagttids- og vildtskadebekendtgørelserne.  Fremover vil jagttiderne blive revideret for fire år af gangen. Revisionen af nye jagttider og vildtskader træder i kraft den 12. maj 2014 jf. bekendtgørelsens § 7. Du kan læse bekendtgørelsen her.

Flere vildtarter er i forbindelse med revisionen blevet fredet, herunder sølvmåge, sildemåge og svartbag.

I mange kommuner ved kysten og fjordene er sølvmågen ofte til stor gene for beboere, hvis mågerne slår sig ned i boligkvarter og bymidterne, hvor der er masser af føde fra skraldespande og endda caféborde. Nu giver vi kommunerne mulighed for at indhente tilladelser fra borgerne til at regulere måger på deres vegne“, fortæller kontorchef Trine Fugmann.

Regulering af ræv
Bekendtgørelse om vildtskader er ligeledes revideret og her er det nye, at rævehvalpe må reguleres 1½ time før solopgang og 1½ efter solnedgang i perioden 1. juni til 31. august. Det er kun i forbindelse med regulering og ikke altså ikke gældende for jagt på ræv i jagtsæsonen.

Regulering af ræv i perioden 1. marts – 31. maj udgår og vil fremover kræve en forudgående reguleringstilladelse fra Naturstyrelsen.

Jægernes Magasin har tidligere talt med formanden for Danmarks Jægerforbund om forløbet i forbindelse med de nye jagttider, herunder fredningen af mågerne, som var til stor overraskelse for mange jægere og ikke-jægere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.