Register
A password will be e-mailed to you.

En del af forliget vedrørende revision af jagttiderne, som trådte i kraft den 1. april 2014, var bl.a. en fredning af sølvmåge, svartbag og sildemåge.

I dette video interview med formanden for Danmarks Jægerforbund, Claus Lind Christensen, spørger vi ham bl.a. om, hvorfor totalfredningen af mågerne var nødvendig? Det var ikke kun jægerne der blev overrasket, også den brede befolkning var overrasket. I aviserne kunne vi bl.a. læse overskrifter som:

Skrigende måger fredes [TV2Øst]
Nu skal de forhadte måger fredes [Politiken]
…fredede mågearter bliver skudt, fordi jægere kan have svært ved at se forskel på de fredede mågers ungfugle og jagtbare ungfugle… [DOF]
Jægerne: Miljøministeren må hjælpe mod mågeplagen [Politiken]

Se også: Video interview: Vildtforvaltningsrådet og jagttiderne

Vi spørger bl.a. om…

 • Formanden er selv ivrig strandjæger, svigter han ikke sine rødder?
 • En del af forliget er bl.a. af edderfuglehunnen fredes. Vi spørger om det ikke er paradoksalt at frede edderfuglen med den ene hånd og deres fjender med den anden?
 • DOF arbejder med et projekt om at tiltrække vandrefalke i de større byer for at de skal være med til at bekæmpe mågerne. Er det ikke paradoksalt at frede mågerne når DOF erkender der er et problem?
 • Hvad måtte de øvrige medlemmer af Vildtforvaltningsrådet acceptere, før Danmarks Jægerforbund kunne acceptere fredningen af mågerne?
 • Det har været fremme at jægerne ikke spiser mågerne, hvad er din holdning hertil?
 • Mågerne kan reguleres som en del af forliget, hvordan kan strandjægerne i fremtiden hjælpe til med at regulere måger, når det kun er jordejeren der kan ansøge om regulering?
 • Hvornår kommer der jagttid på mågerne igen?
 • Var det på tale at røre ved fasanjagten? Og var fredning af mågerne  betalingen?

Se også: Video interview: Jagt vs. regulering

Hvad synes du om at mågerne er blev fredet?

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

6 Responses

 1. Jean Paul Rüsséll

  Det er sidste udkald for bevarelse af jagten som kulturbærende institution i Danmark.Vores nedarvede ret til at gå på jagt, og hele den kultur her omkring er truet og er under nedbrydning ! Jagten som kultur bløder. Snart er der ingenting af værdi, at gå på jagt efter her i vores gamle land. Se dog hvor lidt der er tilbage, hvis vi ser bort fra alle de nye regler og restriktioner, som naturstyrelsen, uden noget som helst modspil, kan indføre, over jægernes hoveder.
  Der skulle for længst have været indført den faste regel, under forhandlinger ml. jægernes forbund og NST, at der ingen nye regler skulle indføres, før at der blev ophævet en ny tilsvarende regel. Som blot er en endnu mere blødsøden og tåbelig, regel eller restriktion i jagtloven !!!!
  Jeg siger ikke at alt var bedre i gamle dage, men jeg føler at jagt, som er en vigtig kultur i Danmark efterhånden er truet, af alle de nye indskrænkninger i jagtenloven i DK. (Indført, uden modspil, af naive biologer i NST) . Jeg tænker bare på alle de nyjægere der helt mister modet og dropper tanken om at gå på jagt. Der er jo flere og flere der får jagttegn blandt byboere, som skuffede, bare sælger deres jagtudstyr, og opgiver al jagt.
  Jeg beklager hvis jeg lyder for sur, men der er en sag vi jægere må tage op, og gøre noget ved, kunne man evt. ikke overveje mit forslag !?
  Venlig hilsen Jean P. Rüsséll

  Svar
  • Nikolaj Brandt

   Hej Jean Paul Rüsséll,

   Godt skrevet!

   Beklageligvis tror jeg kun, at de godt ca. 175.000 aktive jægere i Danmark mener det er en nedarvet ret at gå på jagt. Vi er jo ikke noget fangersamfund som fx det grønlandske.

   Jeg tror efterhånden der er gået så meget politik i jagten, at hvis politikerne kan høste flere stemmer ved at holde med jagtmodstanderne, så vil dette blive afspejlet i deres beslutninger.

   Kan vi grundlæggende ændre synet på jagten i Danmark hos den bredde befolkning, så tror jeg det vil være vejen frem. Den vil uden tvivl være farefuld og lang, men lykkes det kan vi jægere stå stærkere.

   Og alt det med nye jagtforbund, som fyldte en del i begyndelsen af året, er kun med til at vise at jægerne er splittet. Det vil igen gøre det nemmere for jagtmodstanderne at begrænse jagten yderligere og påvirke beslutningstagerne.

   En film jeg længe har overvejet at producere, er en film der handler om livet for en opdrættet kylling sidestillet med livet på en udsat fasan. Filmen kan føres videre og sammeligne livet for kødkvæg vs. hjortevildt. Sådan en film bør kunne øge bevistheden hos jagtmodstandere og andre, og vise at det radikalt forskel på måden dyrene lever på. Ligesom landmanden ikke slagter alle sine dyr uden at have nye kalve, lyllinger etc., så skyder jægerne heller ikke alt vildtet, men høster blot af naturens overskud.

   Du må have en rigtig god dag.

   Mvh.
   Nikolaj

   Svar
 2. Per bagger

  Som udgangspunkt bør man kun skyde hvad man spiser (med undtagelse af regulering). Og måge er faktisk en fantastisk spise, men fordomme og dårligt kendskab til kogekunsten har desværre resulteret i nedskydning uden efterfølgende udnyttelse. Et selvmål.

  Svar
 3. leif hansen

  jeg kan i den vildeste fantasi ikke se hvad grunden er til at frede mågerne,de gør stor skade på den øvrige fauna, det er edderfugleællingernes værste fjende, de er til stor gene for folk inde i byerne, de yngler på flade tage i byerne, skriger fra tidlig morgen til sen aften,på de flade tage på vores sygehuse yngler de, og er et stor problem… og tilberedt er måger fin mad, og der findes mange gode opskrifter, så slå hellere et slag for hvordan de kan tilberedes.

  Svar
 4. Niels Nielsen

  Det er da det mest idiotiske jeg har hørt i mit 43 årige lange jæger liv.
  Men set fra udlandet kan man jo kun ryste på hovedet og sige at godt man kom væk fra alle de love.
  Man forstår ligeledes at der er mange som søger væk fra mastodonten Dansk Jægerforbund.

  Hilsen Niels Nielsen, Carrigaline Co. Cork Ireland

  Svar
 5. Ole Frederiksen

  Fantastik interview og gode spørgsmål!
  Som formanden selv udtrykker det – KNALD I HATTEN

  Det er for mig intet rationelt i at mågerne skulle fredes!

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj