Register
A password will be e-mailed to you.

Havde fået noget gratis jagt, hvor jeg måtte skyde en buk. Jagten tilhører noget familie og derfor var det gratis, men en ting var sikkert det skulle bruges. Jeg startede den 16. maj om morgenen, hvor jeg sad og ventede efter en buk, en lille spidsbuk kom ind på 35 meter dog stadig i bast. Det skete 3 kvarter efter skydetiden var begyndt, men jeg besluttede mig for at lade den gå, den var jo ikke stor, det kunne tænkes at der var en større buk. Jeg har siden været ude næsten HVER dag både morgen og aften og har set den lille buk en masse gange, men ville fortsat ikke skyde den, det kunne jo være der gik en større buk, hvem ved? Så dag efter dag ventede jeg den ene time efter den anden, det skal tilføjes at jeg godt kan lide at sidde i naturen og slappe helt af og få alle hverdagens tanker væk, så der er da intet bedre end anstandsjagt.

Så blev det den 26 Maj om aftenen rigtig fint vejr med sol og stille vind fra vest, og det var ikke lige så optimalt i forhold til min placering på jagtstykket, men hvad pokker det var et forsøg vær, kommer man aldrig ud skyder man jo heller aldrig noget :).  Jeg sad der fra 19.30 til 21.06 og pludselig dukker der en buk op, men ikke den jeg plejer at se… Hmm den her var større, jeg tog forsigtigt riflen og gjorde klar. Vinden var ikke ligefrem god, den gik lige hen i næsen på bukken, som også begyndte at trave i hurtigere tempo,  jeg fulgte bukken med trådkorset men kornet på marken var for højt til et skud, men et enkelt sted stod kornet lidt lavere,  så jeg piftede. Bukken stoppede og der gik ikke 2 sekunder fra den stoppede til jeg lod kuglen gå fra min jagtriffel Merkel KR1 kaliber 6.5×55 med Tasco Titan 3-9×42 sigtekikkert. Jeg kunne se den var ramt godt pga. skud tegnet, så det var bare at vente, den drejede 180 grader og løb mod et læhegn, hvor bukken ramte et træ, gik bagover og var død.

Den blev skudt på en afstand af 108 meter med en Norma oryx kugle på 10.1 gram. Jeg kan ikke andet end anbefale den ammunitions type fra Norma, virkelig en lækker kugle. Nå tilbage til bukken jeg sad og kiggede på den i kikkerten og kunne se den lå helt stille, så jeg listede ned fra min skydestige og så begyndte bukkefeberen.  Det hele var gået så hurtigt at det først var bagefter jeg begyndte at ryste, så jeg gik forsigtig hen og kunne konstatere at det var en fin 6-ender, min første 6-ender, så det kunne ikke være bedre dag.  Jeg vil helt sikkert ikke glemme denne store jagtoplevelse.

Det var alt knæk og bræk til jer alle. 🙂

Jægerhilsen Nikolaj Poulsen

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

2 Responses

  1. Ánette Trip Lassen

    Hej Nikolai !

    Et STORT TILLYKKE, selv om det er en stor og speciel oplevelse hvergang man skyder en buk, så er den første gang nu helt speciel.

    Endnu en gang tillykke, og god jagt fremover

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj