Register
A password will be e-mailed to you.

Efter en hektisk hverdag på arbejdet og i byen, er det dejligt at komme ud i naturen, få vind i hovedet og nyde naturens fred og ro.

Jeg havde aftalt at køre forbi en god jagtven efter arbejde og han havde dagen forinden ringet og sagt jeg kunne tage riflen med, og se om der skulle komme en ræv forbi. Efter dagens sidste møde og sammen med titusindvis af andre billister på vej ud af København, så jeg frem til at få hentet jagttøj, jagtudstyr og riffel inden turen gik mod Slagelse. Heldigvis var trafikken ikke slem, så køreturen på en times tid føltes hurtigt.

Klokken 17.10 var jeg på plads i skydetårnet med riffel, kamera, frugt og en øl. Solen gik ned kl. 18.48, så det ville give mig ca. 1,5 times hygge i naturens fred og ro. Der gik heller ikke lang tid før den første rå kom. Hun gik og essede og spiste af bunken af udlagte æbler for ca. 20 ´minutter senere at trække sig tilbage til skovtykningen hvor hun kom fra.

Pludselig stormer en buk over engen og kort tid efter kommer en rå og hendes lam luntende. De begyndte løbe og frem tilbage – ind i skoven, ud over engen, ned langs sivene og syntes det var en vældig sjov leg. 10 minutter til solen gik ned kom bukken op til bunken med æbler og der stod han indtil jeg begyndte at pusle fra stigen. Sikke hurtig 1,5 time går i naturens fred og ro – men Mikkel ræv kom ikke.

Jeg pakkede sammen og gik tilbage for at møde min jagtkammerat i døren, som stod med sit haglgevær, patronbælte, jagtstol, hunden i snor og en madpakke. “Skynd dig ned til vandhullet i marken, det er omkring nu at ænderne normalt begynder at trække og de kommer typisk i retningen ind over huset – sæt dig på nordsiden af vandhullet – knæk og bræk“. 5 minutter senere sad jeg i sivene i nordenden af vandhullet sammen med hunden Simba og kunne høre ænder rappe i det fjerne.

Ligesom jeg stiller jagtgeværet fra mig og begynder at pakke madpakken ud, kommer der to gråænder lige på mig, men de slår af da de ser mig fumle med at få madpakken væk og få fat på jagtgeværet. I stedet kunne jeg høre de satte sig i vandhullet på naboens mark. Der kommer nok en chance til, tænkte jeg, mens madpakken blev spist hurtigt.

I mens jeg ventede på ænderne nødt jeg flagermusene som konstant svævede over vandhullet og uglen, der stod stille i luften under 5 meter fra mig i sin jagt på mus. Ænderne kom ikke…

Da klokken blev 20 pakkede jeg sammen og gik op og drak kaffe og spiste kage.

Jeg havde den perfekte aften i harmoni med naturen og vildtet – i skærende kontrast til arbejdet og den travle hverdag i byen.

3 Responses

  1. J.A.Jensen

    Det er godt nok en god jagtkammerat du har, og det har da godt nok været nogle fede timer du har haft. En god tur på jagt indebærer heller ikke for mig at der absolut skal "skud i bøssen", det er alt det man oplever imens man venter der fylder mest.

    Knæk og bræk.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.