Register
A password will be e-mailed to you.

Det var for 3 uger siden, hvor skolen som jeg går på tog til Sønderjylland, får at gå på jagt. Det var en af de fedeste ture i hele mit liv. Tror ikke at jeg nogensinde vil opleve sådan noget igen. Men vi tog med bussen kl. 9 om morgnen. Og kom til Sønderjylland ved en 13:00 tiden. Og der skulle vi allerede på jagt.

Det blev til en and for mig. Men det var helt lige meget. For alle de ænder der fløj op. Det var simpelthen så smukt. Da vi var færdige kørte bussen til en spejterlejr hvor vi skulle sove. Om aftenen tog vi på aftentræk, og det var sku spændene. For ænderne så man først når de næsten ar ude for skudhold. Der skød jeg ikke noget.

Næste dags morgen skulle jeg og nogle kamarater på morgentræk på gæs. Og det var sku spændene. Det blev til en gås. Min første gås. Så det var sku noget af en oplevelse den morgen. Vi fik pakket lokkegæssene sammen, og så kørte vi. Så tog vi på jagt. Der fik vi et stykke vildt. Det var mig igen, min første hare. Men det kunne have lagt mere på paraden. Der var nemlig et par stykker der skød forbi.

Vi tog hjem efter en god omgang biksemad. Og så afsted igen på aftentræk. Der skød vi ikke noget. Men der var masser af gæs. For vi sad ude på den anden side af diget. Og gæssene var lige i ryggen på os. Men det blev ikke til noget den aften. Men vi kom hjem og der var nogen der havde vært heldiger end os. Så vi fik da lidt den aften. En men på morgen træk så tog vi på jagt. Vi kommer ned til en ikke så stor en sø. Og der letter en hel flok krikænder. Jeg tror der var 1.000 i den lille sø. Men vi fik et stykke råvildt. Og lidt ænder. Vi gik lidt videre. Til den næste sø. Der blev det også til lidt ænder. Men ikke ret mange. Så vi gik videre til den store sø. Der fik jeg mine første krikænder. Så det var sku dejligt. Der blev så skudt lidt mere. Så vi gik haretramp hjem. Det blev til 1 hare. Så det var fint nok. Men vi tog på aften træk hjemme ved dem vi havede vært på jagt ved. Der tog vi først ænderne på opfløjet og så der de kom tilbage. Der skød jeg en and på opfløjet. Så der var jeg godt tilfreds.

Men vi kom på morgen træk næste dag. Og det var der ikke ret mange der have skudt noget. Men det var fint. Der vi holdet paraden havde vi skudt 129 stykker vildt. Det vil sige 73 krikænder 25 gråænder 4 gæs 5 hare og en rå og et bukkelam. Så den uge var bare vildt fed. Vi var 27 elever ca. fra Aalestrup naturefterskole. Og så 7-8 hjælper og så to lære. Vi var 16 med jagttegn. Så den uge vil jeg aldrig nogen sinde glemme.

Knæk og bræk. Aalestrup naturefterskole.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj