Register
A password will be e-mailed to you.

Jeg har en gammel tradition, som stammer helt tilbage fra min fars og farfars tid og da jeg selv var lille knægt. Det er en lille jagttur med hunden langs de levende hegn, hvor der kun skydes fasanhaner og jagtgeværet skal være en hanebøsse. Vi afholder denne traditionelle jagt mellem jul og nytår.

Jeg anvender en gammel hanebøsse i kaliber 16, som i sin tid klarede trykprøvningen og som jeg har haft i et menneske alder.

Nu var dagen kommet til den årlige tradition og da min søn desværre var forhindret valgte jeg at gå turen alene. Hunden og jeg selv elsker denne dag, så vi pakkede jagttasken med pilsner, et par hundekiks og en franskbrød mad med ost og så var vi klar.

Ecco, som min korthåret hedder, havde ikke gået mange meter før han rejste en lille flok på ca. på 7-8 agerhøns. Det er skønt at se flokken flyve i den karakteristiske lave højde med stor hastighed ud over marken.

Vi går stille og roligt og der skete ikke mere den første times tid, så jeg besluttede at nyde pilsneren og ostemadden mens ecco kunne slappe af og nyde et par hundekiks. Vejret var skønt, ingen vind, ikke for koldt og lidt sol/skyer på himlen.

Efter pausen fortsætter vi turen og der går omkring 15. minutter før Ecco kommer i en perfekt situation med en utrolig flot stand. Jeg gør mig klar, spænder hanerne og går stille og rolig frem til ham inden jeg beder ham rejse fuglen. Ville det nu også være en fasanhane?

Ecco rejser fuglen og minsandten om det ikke er en fasanhane. Jeg tager bøssen til kinden, finder fuglen (den er i perfekt position) og trykker på aftrækkeren. Der lyder kun et klik og inden jeg forstår hvad der er sket er fuglen for lang ude til at jeg kan afgive skud nummer 2. Ecco kigger på mig og tænker, ”hvorfor skød du ikke…?”.

Jeg havde simpelthen en klikker og jeg erindre ikke at have haft en klikker før i mit lange jagtliv.

Efter denne episode spænde jeg hanen igen, sigtede op i luften og skuddet gik lige så fint. Ecco og jeg valgte at gå hjemad og denne gang fik vi ingen fasanhane, den træk det længste strå.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj